Aż dwukrotnie od roku 2008 poprawiła się ogólna jakość produktów oferowanych przez sieci pod szyldem marki własnej.
Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów właśnie opublikował...
12. stycznia 2012 r. zostało ogłoszone rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 22 grudnia 2011 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie określenia spraw...
W dniu 12.12 2011r., weszło w życie nowe rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Od...
Dziś otrzymaliśmy oficjalne pismo z informacjami odnośnie kontroli przeprowadzonej przez chińskich inspektorów w dnia 30.10 - 10.11.2011 r.
Więcej informacji na stronie Głównego Inspektoratu...
System Jakości Wieprzowiny PQS jest zintegrowanym systemem produkcji wysokiej jakości wieprzowiny, zgodnym zarówno z obowiązującymi wymogami prawa w zakresie dobrostanu zwierząt i zdrowia ludzi,...
W niedzielnym programie Tydzień, emitowanym w TVP 1 w dyskusji na temat promocji mięsa wzięli udział prof. dr hab. Agnieszka Wierzbicka oraz Witold Choiński...
Dziś w hotelu Radisson w Warszawie odbyła się konferencja ,,Promocja europejskiego rolnictwa - nowe podejście". Spotkanie zostało zorganizowane przez Agencję Rynku Rolnego w ramach...
Tegoroczne Dni Przemysłu Mięsnego poświęcone były nowym przepisom Unii Europejskiej dotyczącym znakowania żywności.
Swoje wystąpienie w tej sprawie wygłosiła Joanna Markowska z Ministerstwa Rolnictwa i...
W dniach 18-20 listopada w Hotelu Młyn Klekotki odbyło się kolejne szkolenie dla dziennikarzy z zakresu Systemu Jakości Wieprzowiny PQS.
Uczestnicy wysłuchali prezentacji: Witolda Choińskiego...