Publikujemy opinie wstępne ekspertów dotyczące użycia soli wypadowej, sporządzone przez:
Państwowy Instytut Weterynaryjny - Państwowy Instytut Badawczy w Puławach
Państwowy Zakład Higieny
Wczoraj (05.02.2012r.) z inicjatywy Związku Polskie Mięso odbyła się konferencja prasowa Rady Gospodarki Żywnościowej, w której wzięli udział również przedstawiciele Głównego Inspektoratu Weterynarii, Głównej...
W związku z ,,aferą solną" prezentujemy oświadczenie Zakładu Przetwórstwa Mięsnego ,,JBB" oraz MRÓZ S.A. Zapraszamy do zapoznania się z oficjalnymi oświadczeniami powyższych zakładów.
OŚWIADCZENIE ZAKŁADU...
W dniu dzisiejszym ukazał się kolejny komunikat Głównego Lekarza Weterynarii dot. stosowania przez niektórych przedsiębiorców soli wypadowej. Jego treść znajduje się poniżej: komunikat nr 2
Źródło:...
W związku z licznymi informacjami w mediach na temat sprzedaży niejadalnej soli wypadowej do zakładów przetwórstwa spożywczego, w dniu 27.02. 2012r. Główny Lekarz Weterynarii...
W piątek (24.02.2012 r.) w restauracji Bagno Food&Wine odbyła się konferencja prasowa, na której zaprezentowano najnowsze wyniki badań dotyczące skuteczności kampanii informacyjnej Pork Quality...
Według Związku Polskie Mięso wyciąganie konsekwencji z „afery solnej” jedynie wobec branży mięsnej jest ogromnym uproszczeniem.
Sól bowiem stosuje się również w innych gałęziach...
Dzięki technice PCR możliwe jest wykrycie DNA charakterystycznego dla określonego rodzaju mięsa. Metodę tą stosuje IJHARS. Na jej podstawie można zidentyfikować rzeczywisty skład danego...
Z satysfakcją pragniemy poinformować, że sukcesem zakończyły się starania Związku Polskie Mięso o obniżenie stawek za badania na BSE.
W dniu 30 stycznia przyjęto...
W poniedziałek 6 lutego 2012, UECBV przesłała rekomendacje do projektu rozporządzenia Komisji w sprawie stosowania kwasu mlekowego w przetwórstwie mięsa wołowego.
Zalecenia są wynikiem pracy...