Archiwum

FRANCJA/OSZUSTWA

Od niedzieli 16 grudnia 2013 roku francuskie prasa, radio i telewizja donoszą o nadużyciach w zakresie certyfikacji koni, które zostały skierowane do uboju -...

Konferencja nt. "Nowe prawo w sprawie znakowania mięsa i jego przetworów" 10. 12. 2013...

Rewolucja w branży – zmiany w znakowaniu! W dniu 10 grudnia Związek Polskie Mięso zorganizował konferencję na temat ,,Nowe prawo w sprawie znakowania mięsa i...

World Food 2014: Zależy nam na prezentacji polskiej żywności przed zagranicznymi kontrahentami

Polskie produkty, to jeden z przewodnich tematów Międzynarodowych Targów Żywności World Food 2014. Inicjatorom imprezy zależy na promocji naszej żywności na zagraniczne rynki, bo...

Tygodniowe ceny cielęciny

week 48 live cattle calves

Tygodniowe ceny wieprzowiny

Découpes porcines semaine 49-2013

3x więcej pieniędzy unijnych na promocję produktów rolnych

Komisja Europejska przedstawiła propozycje legislacyjne dot. "bardziej ambitnej i lepiej ukierunkowanej" polityki informacyjnej i promocyjnej. Oczekuje się, że budżet przeznaczony na politykę promocyjną UE potroi...

Ukraina zrywa negocjacje z UE

Na szczycie w Wilnie w dniu 28 listopada 2013 roku, UE i Ukraina miały podpisać Umowę Stowarzyszeniową i utworzyć Pogłębioną i Kompleksowej Strefę Wolnego...

Zapis z konferencji o uboju rytualnym

Poniżej raport UECBV z konferencji na temat zakazu uboju rytualnego w Polsce. Seminar on PL slaughter without stunning- EP- 27Nov2013

Etykietowanie świeżego mięsa/głosowanie na SCoFCACH

Podczas posiedzenia SCoFCAH ( Stałego Komitetu ds. Łańcucha Żywnościowego i Zdrowia Zwierząt) głosowano projekt rozporządzenia wykonawczego ustanawiającego zasady wskazywania kraju pochodzenia lub miejsca pochodzenia...

Tygodniowe ceny wieprzowiny

week 48 pig carcasses