Nowe unijne przepisy wprowadzające zasady obowiązkowego oznakowania pochodzenia świeżego, chłodzonego i mrożonego mięsa wieprzowego, owczego, koziego i drobiowego, zostały przyjęte i opublikowane (Regulation 1337/2013)...
Regularnie w ciągu ostatnich tygodni, a po raz ostatni 14 stycznia 2014 zwracaliśmy uwagę na znaczenie finalizowanej obecnie umowy o wolnym handlu (CETA) z...
W kontynuacji wątku podjętego 21 listopada na temat wprowadzania oficjalnych kontroli w większości sektorów łańcucha rolno-spożywczego, informujemy, że 21 stycznia komisja AGRI Parlamentu Europejskiego...
Znamy już program konferencyjny Międzynarodowych Targów Żywności World Food Warsaw 2014. Pierwszy dzień zdominuje tematyka związana z polskimi hitami eksportowymi. Promocja polskiej żywności nie...
9 stycznia 2014 związek UECBV przygotował dokument (w zał.) definiujący politykę w sprawie zarządzania zmniejszonym kontyngentem taryfowym (TRQ) w sektorze mięsnym.
Celem jest przekonanie właściwych...
Rok 2014 będzie bardzo ciekawy, jeżeli chodzi o międzynarodowe negocjacje umów handlowych, pomimo przestoju z powodu wyborów do Parlamentu Europejskiego w maju i do...