Archiwum

Tygodniowe ceny baraniny

week 3 sheep carcasses

Tygodniowe ceny cielęciny

week 3 live cattle calves

Świeże mięso/znakowanie

Nowe unijne przepisy wprowadzające zasady obowiązkowego oznakowania pochodzenia świeżego, chłodzonego i mrożonego mięsa wieprzowego, owczego, koziego i drobiowego, zostały przyjęte i opublikowane (Regulation 1337/2013)...

EU/KANADA/kondyngenty

Regularnie w ciągu ostatnich tygodni, a po raz ostatni 14 stycznia 2014 zwracaliśmy uwagę na znaczenie finalizowanej obecnie umowy o wolnym handlu (CETA) z...

Oszustwa/oficjalne kontrole/głosowanie

W kontynuacji wątku podjętego 21 listopada na temat wprowadzania oficjalnych kontroli w większości sektorów łańcucha rolno-spożywczego, informujemy, że 21 stycznia  komisja AGRI Parlamentu Europejskiego...

World Food Warsaw 2014: Polskie hity eksportowe, czyli co najlepiej sprzedaje się zagranicą

Znamy już program konferencyjny Międzynarodowych Targów Żywności World Food Warsaw 2014. Pierwszy dzień zdominuje tematyka związana z polskimi hitami eksportowymi. Promocja polskiej żywności nie...

Handel międzynarodowy – Kanada i USA

9 stycznia 2014 związek UECBV przygotował dokument (w zał.) definiujący politykę w sprawie zarządzania zmniejszonym kontyngentem taryfowym  (TRQ) w sektorze mięsnym. Celem jest przekonanie właściwych...

Mercosur – wkrótce rozwiązanie. Szanse dla branży mięsnej

Rok 2014 będzie bardzo ciekawy, jeżeli chodzi o międzynarodowe negocjacje umów handlowych, pomimo przestoju z powodu wyborów do Parlamentu Europejskiego w maju i do...

Tygodniowe ceny wieprzowiny

week 1 pig carcasses

Tygodniowe ceny wołowiny

week 1 beef carcasses