dot. posiedzenia sekcji Zdrowie zwierząt i warunków importu& kontroli - 06 maja 2014 / Sekcja bezpieczeństwa biologicznego - 13 maja 2014 / WYNIKI
W...
Systemy identyfikacji i śledzenia pochodzenia
Podsumowanie
Systemy identyfikacji i śledzenia pochodzenia stają się coraz ważniejszym narzędziem w handlu międzynarodowym. Brak odpowiedniego systemu identyfikacji i śledzenia może...
Streszczenie
Średniookresowe perspektywy głównych rynków surowców rolnych w UE do 2023 r. w oparciu o zestaw spójnych założeń makroekonomicznych i politycznych uznanych przez Komisję Europejską za...
W ubiegłym tygodniu zakończyły się w Parmie targi spożywcze „CIBUS”. To kluczowe dla włoskiego sektora spożywczego wydarzenie, skierowane głównie dla lokalnych producentów i tychzagranicznych...
1. Procedura WTO
Spotkania konsultacyjne w dniach 31 marca i 01 maja w Genewie, nie przyniosły nowych skutków. Obie strony utrzymały stanowiska. Nie zaplanowano także...
PEF ( Product Environmental Footprint - projekt dot. Wpływu produktów na środowisko)
Projekt sektora mięsnego został wybrany spośród wielu złożonych do Komisji Europejskiej (DG ENVI)...