Nowe zasady etykietowania świeżego, schłodzonego lub zamrożonego mięsa (z owiec, kóz, świń i drobiu) stosuje się od 1 kwietnia 2015.
Uzgodnione przez państwa członkowskie w...
W przededniu początku obowiązywania rozporządzenia (UE) NR 1337/2013 w odniesieniu do oznaczania kraju pochodzenia / regionu na etykietach świeżej i paczkowanej wieprzowiny, mięsa drobiowego...
Drodzy Czytelnicy
Właśnie mija rok od wykrycia pierwszego przypadku wirusa afrykańskiego pomoru świń w naszym kraju. To tym samym kolejne miesiące barier dla eksportu polskiego...
Jak informuje UECBV, następna runda dwustronnych negocjacji świadectw weterynaryjnych UE-Kazachstan, odbędzie się w dniach od 30 marca do 01 kwietnia 2015 w Astanie.
Spotkanie będzie miało na celu:
1)...
Urzędnicy Unii Europejskiej w dniach 19-20 marca biorą czynny udział w rozmowach (Pekin) dotyczących barier dostępu do rynku (sanitarne i fitosanitarne) nałożonych przez Chiny na przywóz europejskich...
Jak informowaliśmy wcześniej trwają zaawansowane prace dotyczące ograniczenia listy SRM dla państw członkowskich o znikomym ryzyku występowania BSE. Komisja Europejska poprosiła o głosowanie w...
Następne spotkanie COM / MS, grupy roboczej zajmującej się znakowaniem / rozporządzeniem w sprawie udzielania konsumentom informacji o żywności (UE) nr 1169/2011 odbędzie się...