Związek Polskie Mięso chce walczyć o pozycję polskiej wieprzowiny w Kanadzie i Japonii, dlatego polska wieprzowina i jej przetwory są od początku tego roku...
Polskie stoisko narodowe zorganizowane na Międzynarodowych Targach Zielony Tydzień w Berlinie przyciągało ludzi z całego świata, chcących poznać trendy naszej kuchni i skosztować jak...
Informujemy, że Unia Europejska na rok 2016 przewidziała środki w wysokości prawie 161 mln € na walkę z chorobami zwierząt.
Najwięcej środków zostało skierowanych do...
Komisja Rolnictwa i Rozwoju Wsi (AGRI PE) zwróciła się do Komisji Rynku Wewnętrznego i Ochrony Konsumentów, o uwzględnienie w końcowych tekście projektu rezolucji o...
W dniach 9-10 grudnia Związek Polskie Mięso zorganizował konferencję pt. „Bezpieczeństwo żywności – nadzór, podział kompetencji oraz doświadczeń we współpracy pomiędzy służbami weterynaryjnymi a...
16 grudnia odbyły się Świąteczne warsztaty gotowania, podczas których zapoznaliśmy dziennikarzy ze wspaniałymi, świątecznymi daniami z wieprzowiny!
Z przedstawicielami mediów spotkaliśmy się w Instytucie Sztuki...
Z dniem 1 stycznia 2016 r. weszły w życie dwa nowe akty prawne:
1. W obszarze prawa żywnościowego jest to rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi...
Życzymy zdrowych i pogodnych
Świąt Bożego Narodzenia,
spędzonych w gronie najbliższych.
Niech ten rodzinny czas napełni
Wasze serca spokojem i radością.
Niech wyjątkowy, pozytywny nastrój
Świąt Bożego Narodzenia towarzyszy
Wam także...
5 grudnia w centrum handlowym w Poznaniu, w ramach kampanii promocyjno-informacyjnej "Wieprzowina - nowa jakość się zaczyna!" odbył się event kulinarny prowadzony przez szefa...