Podczas wczorajszego spotkania z branżą mięsną, wiceminister MRiRW Ewa Lech, poinformowała, że projekt ustawy dotyczący powołania Państwowej Inspekcji Bezpieczeństwa Żywności w miejsce czterech obecnie...
Kolejne spotkanie z młodzieżą z serii szkoleń gastronomicznych "Wybieram WIEPRZOWINĘ" miało miejsce w piątek, 18 marca, w Zespole Szkół Gastronomicznych w Warszawie. Okazję do...
Oddajemy w Państwa ręce kolejne wydanie kwartalnika Polskie Mięso!
W numerze Wielkanocnym prezentujemy nowy layout, nowy dział i jeszcze więcej stron!
Zapraszamy do zapoznania się z...
Związek Polskie Mięso rozpoczął właśnie kolejny projekt pt. "Wybieram WIEPRZOWINĘ" i szkoli uczniów szkół gastronomicznych z zakresu wysokiej jakości mięsa wieprzowego. W dniu dzisiejszym...
W dniach 9-10 marca w hotelu Zamek Ryn odbyła się druga edycja konferencji pt. „Bezpieczeństwo żywności – nadzór, podział kompetencji oraz doświadczeń we współpracy...
Na zaproszenie ministra rolnictwa i rozwoju wsi Krzysztofa Jurgiela przyjechał do Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi na rozmowy robocze komisarz ds. rolnych, członek Komisji Europejskiej...
W wyniku długotrwałych i intensywnych negocjacji prowadzonych przez Główny Inspektorat Weterynarii rynek egipski został otwarty dla polskiego mięsa drobiowego i wołowego.
1 marca 2016 r....
Związek Polskie Mięso serdecznie zaprasza do wzięcia udziału w konferencji, która odbędzie się w dniach 09-10.03 w Hotelu Zamek Ryn.
Druga edycja bardzo interesującej i...
W 2015 r. producenci żywności i napojów z całego świata zmodyfikowali receptury 84 tys. produktów, tak aby zawierały mniej szkodliwych dodatków, a więcej korzystnych...