Archiwum

Powołanie nowej inspekcji coraz bardziej realne

Podczas wczorajszego spotkania z branżą mięsną, wiceminister MRiRW Ewa Lech, poinformowała, że projekt ustawy dotyczący powołania Państwowej Inspekcji Bezpieczeństwa Żywności w miejsce czterech obecnie...
"Wybieram WIEPRZOWINĘ" w Warszawie!

„Wybieram WIEPRZOWINĘ” w Warszawie!

Kolejne spotkanie z młodzieżą z serii szkoleń gastronomicznych "Wybieram WIEPRZOWINĘ" miało miejsce w piątek, 18 marca, w Zespole Szkół Gastronomicznych w Warszawie. Okazję do...

Wydanie Wielkanocne kwartalnika Polskie Mięso

Oddajemy w Państwa ręce kolejne wydanie kwartalnika Polskie Mięso! W numerze Wielkanocnym prezentujemy nowy layout, nowy dział i jeszcze więcej stron! Zapraszamy do zapoznania się z...
Projekt "Wybieram WIEPRZOWINĘ" rozpoczęty!

Projekt „Wybieram WIEPRZOWINĘ” rozpoczęty!

Związek Polskie Mięso rozpoczął właśnie kolejny projekt pt. "Wybieram WIEPRZOWINĘ" i szkoli uczniów szkół gastronomicznych z zakresu wysokiej jakości mięsa wieprzowego. W dniu dzisiejszym...
Konferencja branżowa o bezpieczeństwie żywności

Konferencja branżowa o bezpieczeństwie żywności

W dniach 9-10 marca w hotelu Zamek Ryn odbyła się druga edycja konferencji pt. „Bezpieczeństwo żywności – nadzór, podział kompetencji oraz doświadczeń we współpracy...

Spotkanie Ministra Rolnictwa z komisarzem Philem Hoganem

Na zaproszenie ministra rolnictwa i rozwoju wsi Krzysztofa Jurgiela przyjechał do Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi na rozmowy robocze komisarz ds. rolnych, członek Komisji Europejskiej...

Rynek egipski otwarty dla polskiego mięsa!

W wyniku długotrwałych i intensywnych negocjacji prowadzonych przez Główny Inspektorat Weterynarii rynek egipski został otwarty dla polskiego mięsa drobiowego i wołowego. 1 marca 2016 r....

Konferencja ZPM!

Związek Polskie Mięso serdecznie zaprasza do wzięcia udziału w konferencji, która odbędzie się w dniach 09-10.03 w Hotelu Zamek Ryn. Druga edycja bardzo interesującej i...

Przemysł spożywczy w kierunku zdrowia

W 2015 r. producenci żywności i napojów z całego świata zmodyfikowali receptury 84 tys. produktów, tak aby zawierały mniej szkodliwych dodatków, a więcej korzystnych...

USA i Kanada zwiększają eksport wieprzowiny

W 2015 r. Amerykanie zwiększyli eksport mięsa wieprzowego o 2 proc. do ponad 1,5 mln ton. Wywóz poszybował znacznie w górę w ostatnim kwartale...