W ramach realizowanej przez Związek Polskie Mięso Kampanii „Let’s Meat!” polscy producenci w dniach 8-10 kwietnia brali udział w targach Food&Drink Market Toronto.
Do dyspozycji...
Dzięki kampanii „Let’s Meat!” realizowanej przez Związek Polskie Mięso, polscy producenci w dniach 13-15 kwietnia mogli wziąć udział w targach Japan Meat Industry Fair...
W styczniu do unijnych magazynów trafiło 90 tys. t mięsa wieprzowego w ramach tzw. prywatnego przechowywania mięsa. Agencja Rynku Rolnego zebrała wtedy wnioski na...
Zbliżają się najważniejsze wydarzenia kampanii „Let’s Meat!” promującej europejską wieprzowinę na rynkach Japonii i Kanady – prezentacja na targach w obu krajach. Już w...
Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi podjął decyzję o rozpoczęciu prac dotyczących określenia potrzeb producentów trzody chlewnej w kontekście ewentualnej zmiany Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich...
Projekt rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi w sprawie nabywania uprawnień do wykonywania niektórych czynności związanych z oceną jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych oraz dokumentowania...
Andrzej Marchewka, prezes zarządu firmy Promar, udzielił obszernego wywiadu Portalowi Spożywczemu. Opowiedział o nowych trendach na rynku dodatków do żywności, perspektywach rozwoju produktów niszowych oraz...
Do końca 2016 roku firmy z sektora małych i średnich przedsiębiorstw między innymi z branży mięsnej mogą składać wnioski o finansowanie planowanych inwestycji modernizacyjnych...
Amerykańskie służby weterynaryjne (APHIS) uznały unijne decyzje dotyczące regionalizacji w zakresie afrykańskiego pomoru świń (ASF).
Regiony dotknięte chorobą obejmują obecnie niektóre obszary Estonii, Łotwy, Litwy i Polski...
W dniu 21 marca odbyło się Wielkanocne spotkanie branży mięsnej. Obecna na nim była podsekretarz stanu Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi Ewa Lech.
Wiceminister poinformowała,...