Archiwum

Konferencja szkoleniowa branży mięsnej

Konferencja szkoleniowa branży mięsnej za nami!

W dniu 8 czerwca w hotelu Marriott w Warszawie odbyła się konferencja pt. „Dodatki w produkcji mięsnej – aktualne wymagania prawne i ich weryfikacja”,...
Związek Polskie Mięso obchodzi Dzień Dziecka w Ogrodach Kancelarii Premiera

Związek Polskie Mięso obchodzi Dzień Dziecka w Ogrodach Kancelarii Premiera!

W dniu 5 czerwca 2016 odbyła się czwarta edycja wydarzenia Dzień Dziecka w Ogrodach Kancelarii Premiera, tym razem pod hasłem „Dzieci rządzą!”. W tym...
Wielomilionowa inwestycja firmy Prime Food

Wielomilionowa inwestycja firmy Prime Food

Aż 100 nowych miejsc pracy dla mieszkańców powiatu człuchowskiego (i nie tylko) oraz dwukrotne zwiększenie wielkości produkcji – to tylko część korzyści płynących z...

Rosyjski rząd ogranicza embargo

Media ,,POLITICO” 2 czerwca 2016r. poinformowały o rosyjskiej decyzji zniesienia embarga na żywność dla niemowląt. "Rosyjski rząd wydał komunikat o zniesieniu zakazu importu drobiu,...

Rada Dialogu Społecznego w Rolnictwie

W dniu 24 maja z udziałem ministra rolnictwa i rozwoju wsi Krzysztofa Jurgiela oraz podsekretarza stanu Rafała Romanowskiego odbyło się inauguracyjne posiedzenie Rady Dialogu...
Sprawozdawcze Walne Zebranie ZPM 2017

Sprawozdawczo-Wyborcze Walne Zebranie ZPM

W dniu 19 maja 2016 r. odbyło się Sprawozdawczo-Wyborcze Walne Zebranie Związku Polskie Mięso. Podczas spotkania, które miało miejsce w malowniczym otoczeniu Warmii i...

Konferencja szkoleniowa „Dodatki w produkcji mięsnej – aktualne wymagania prawne i ich weryfikacja”

Już 8 czerwca 2016 r. w Hotelu Marriott w Warszawie odbędzie się konferencja szkoleniowa, organizowana przez Związek Polskie Mięso, pt. "Dodatki w produkcji mięsnej...

Golonka peklowana wróci do sklepów?

Z ostatnich wiadomości z Brukseli wynika, że szansa na powrót golonki peklowanej do sklepów staje się coraz bardziej realna. Po interwencji podjętej w tej...

Promar Open 2016

Już w czerwcu rozegrana zostanie XIII edycja Turnieju Tenisowego Promar Open. Jak co roku przedstawiciele branży mięsnej spotkają się na kortach w Olsztynie, aby...

Polacy nie znają steków?

Według przeprowadzonych badań konsumenckich, wykonanych przez IPSOS w kwietniu 2016, prawie 60% Polaków nigdy nie próbowało steku wołowego. Blisko co trzeci mieszkaniec Polski (29 proc.),...