Przy wyborze produktów mięsnych największe znaczenie ma niska cena - wskazują wyniki raportu BGŻ BNP Paribas.
Jak wynika z badań GfK CAPIBUS, im starsi konsumenci,...
Prezes ZPM Witold Choiński, w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl przyznaje, że obecnie jest jeszcze zbyt wcześnie, aby oceniać potencjalne skutki Brexitu dla polskiej branży...
Rząd francuski uzyskał zgodę Komisji Europejskiej na rozszerzenie obowiązku oznaczania kraju pochodzenia żywności na nabiał i przetwory mięsne.
Cieszą się farmerzy, ale koncerny spożywcze alarmują,...
Komisja Europejska przyjmuje zobowiązania ze spotkania G20 ministrów rolnictwa, w zakresie wspierania zrównoważonego rolnictwa dla zapewnienia bezpieczeństwa żywnościowego na świecie i walkę z opornością...
Wśród 113 krajów monitorowanych przez Światowy Indeks Bezpieczeństwa Żywnościowego, Polska zajmuje 29 miejsce. Tym samym znajduje się w grupie państw o najlepszym wyniku na...
Postępowanie Inspekcji Weterynaryjnej w ognisku choroby w gminie Hajnówka, związane z likwidacją świń oraz wywozu ich zwłok do utylizacji, zostało zakończone. Przeprowadzono również wstępną...
Od wczoraj w Polsce gości chińska delegacja, która prowadzi rozmowy dotyczące porozumienia handlowego między Polską, a Chinami.
Prowadzone wczoraj rozmowy bilateralne dotyczyły kwestii bezpieczeństwa żywności,...
Jak wygląda produkcja wołowiny w Europie? Jakich standardów wymaga się od zakładów mięsnych? I czy Europa ma szansę stać się partnerem biznesowym Turcji? Odpowiedzi...