W listopadzie 2021 r. znacząco wzrosły uboje, również z uwagi na przygotowywanie się do okresu świątecznego... Dalsza część tekstu w naszym biuletynie.
Biuletyn – 28.02.2022
Rubryka ,,Mięsne...
Według ostatnich ocen USDA, w 2021 roku światowa produkcja wołowiny spadła jedynie
o 0,1% do 57,6 mln ton... Dalsza część tekstu w naszym biuletynie.
Biuletyn –...
Firma Heading Trading z Bahrajnu (www.headingtrading.com) poszukuje polskich
producentów wołowiny, cielęciny oraz jagnięciny (wyłącznie mięso świeże NOT FROZEN!), posiadających certyfikaty Halal... Dalsza część tekstu...
Związek Polskie Mięso będzie odpowiedzialny za przygotowanie i koordynację wizyty inspektorów tajlandzkiego urzędu ds. bezpieczeństwa żywności... Dalsza część tekstu w naszym biuletynie.
Biuletyn - 07.02.2022
Rubryka ,,Mięsne...
Premier Mateusz Morawiecki wraz z wicepremierem, ministrem rolnictwa i rozwoju wsi Henrykiem Kowalczykiem byli dziś gośćmi VIII Kongresu Rolnictwa RP, który odbył się w...
Mimo swojej słabszej pozycji rynkowej można dobrze sprzedawać produkowaną przez siebie wołowinę, jeśli za podstawę ceny weźmie się wartość.
Sfinansowano z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego.
W okresie styczeń–listopad 2021 roku z Polski wyeksportowano 342 tys. ton mięsa wołowego, o 3% mniej niż przed rokiem, głównie do krajów UE-27 (85%)......
Celem tego przeglądu będzie poprawa dobrostanu zwierząt oraz poszerzenie zakresu przepisów, poprzez dostosowanie ich do najnowszych dowodów naukowych, aktualnych priorytetów politycznych i oczekiwań społecznych,...
Mięso wołowe, w porównaniu z innymi mięsami, posiada wyjątkowe wartości odżywcze.
Projekt ,,Mięsne Fakty – WOŁOWE” sfinansowany z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego.
Od 1 stycznia 2022 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2018/848 z dnia 30 maja 2018 r. w sprawie produkcji ekologicznej i...