Rosyjskie władze weterynaryjne (Federalna Służba Nadzoru Weterynaryjnego i Fitosanitarnego) i rosyjscy importerzy bydła organizują okrągły stół w sprawie wirusa Schmallenberg i rosyjskich wymagań przywozowych...
FINLANDIA, Helsinki. Fiński Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności "Evira" zarządził wycofanie całej wołowiny dostarczonej do Finlandii przez holenderską spółkę. Dotyczy to także produktów wytworzonych z...
Znaczący sukces przemysłu mięsnego: Anice - Hiszpańska Federacja Przemysłu Mięsnego i członek UECBV, niedawno wygrała sprawę sądową przeciwko hiszpańskiej gazecie "La Razon", po...
Stanowiska UECBV w sprawie wprowadzenia rozporządzenia (WE) nr 1169/2011 dot. obowiązkowego oznaczania pochodzenia nieprzetworzonej wieprzowiny, mięsa owczego i koziego.
Kontekst
Rozporządzenie (WE) nr 1169/2011 nakłada obowiązek...
Umowy o wolnym handlu z krajami Ameryki Łacińskiej i Ameryki Płd. otwierają nowe możliwości handlowe dla sektora mięsnego, a szczególnie wołowiny i wieprzowiny. Jednak...
Wieprzowina PQS – smaczna i niezawodna!
Coraz więcej konsumentów zdaje sobie sprawę, że ich zdrowie, kondycja i samopoczucie zależą od sposobu odżywiania. Świadomi, że podstawową...
Wyniki XXXIX KONKURSU
„Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym” WIOSNA 2013
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego Oddział Technologii Mięsa i Tłuszczu zorganizował...
I. Cel kontroli
W IV kwartale 2012 roku Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych przeprowadziła kontrole w zakresie jakości handlowej przetworów mlecznych (ze szczególnym uwzględnieniem masła,...