Związek Polskie Mięso podjął walkę z negatywnym wizerunkiem mięsa czerwonego. Poprzez kampanię „Moda na wieprzowinę” przywraca pozytywny wizerunek mięsa czerwonego i przeciwdziała krzywdzącym opiniom...
Wczoraj zakończyła się trwająca od 10 sierpnia misja inspektorów izraelskich, którzy w tym czasie skontrolowali trzy zakłady mięsne. Ponadto inspektorzy odwiedzili punkt graniczny na...
Informujemy, że zgodnie z roczną publikacją danych Komisji Europejskiej, eksport rolno-spożywczy z UE do krajów trzecich wzrósł o ponad 6% w porównaniu do poprzedniego...
2 grudnia 2015 r. w JM Hotel, przy ul. Grzybowskiej 45 w Warszawie, odbędzie się konferencja pt. "Nowe standardy higieny i bezpieczeństwa żywności w...
W dniach 9-10.12.2015r. w Hotelu Aubrecht Country w Koprzywnicy, odbędzie się konferencja pt. „Bezpieczeństwo żywności – nadzór, podział kompetencji oraz doświadczeń we współpracy pomiędzy służbami...
Główny Lekarz Weterynarii informuje o potwierdzeniu wystąpienia siedemdziesiątego siódmego przypadku afrykańskiego pomoru świń (ASF) u dzików na terytorium Polski.
Siedemdziesiąty siódmy przypadek stanowi dzik odstrzelony...
W dniu dzisiejszym odbyło się spotkanie prezesa Związku "Polskie Mięso" Witolda Choińskiego z Ambasadorem Republiki Iraku Panem Assadem S. Abo Gulal. Podczas spotkania omówione...
The Lancet Oncology opublikował artykuł IARC (Międzynarodowa Agencja Badań nad Rakiem) monografię 114, klasyfikującą:
· Mięso przetworzone jako rakotwórcze – grupa I
· Świeże mięso czerwone...
Zapraszamy Państwa do wzięcia udziału w Konferencji Handlowej Fresh Convenience 2016.
Konferencja odbędzie się 15 stycznia 2016 w MCC Mazurkas Conference Center & Hotel ****...