Polska znalazła się w gronie trzech państw członkowskich UE dopuszczonych do eksportu przetworzonych produktów z mięsa wołowego na rynek Chile.
Rozpoczęcie eksportu możliwe jest po...
Główny Lekarz Weterynarii informuje o potwierdzeniu wystąpienia wysoce zjadliwej grypy ptaków (HPAI), podtypu H5N8 u dzikich ptaków na terytorium Polski.
Obecność materiału genetycznego wirusa grypy...
Główny Lekarz Weterynarii informuje o potwierdzeniu wystąpienia 120. i 121. przypadku (ASF) u dzików na terytorium Polski.
Sto dwudziesty przypadek stanowią zwłoki dzika znalezione w pobliżu miejscowości...
Minister rolnictwa i rozwoju wsi Krzysztof Jurgiel w dniach 4-7 listopada br. przebywa z oficjalną wizytą w Chińskiej Republice Ludowej.
Minister odwiedza Kunming, stolicę prowincji...
Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej PFPŻ ZP pt.: „Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym” 17 listopada 2016 r.,...
Związek Polskie Mięso serdecznie zaprasza do udziału w konferencji z zakresu bezpieczeństwa żywności oraz współpracy między służbami weterynaryjnymi a przetwórcami, która odbędzie się w...
Podczas ubiegłotygodniowego posiedzenia Rady UE ds. Rolnictwa i Rybołówstwa w Luksemburgu, minister Krzysztof Jurgiel przedstawił wniosek dotyczący wsparcia w sektorze wieprzowiny w Polsce w związku...
W dniu 12 października 2016 r. w Hotelu Marriott w Warszawie odbyła się konferencja szkoleniowa zorganizowana przez Związek Polskie Mięso pt. „Od uboju do...
W br. produkcja wieprzowiny w Unii Europejskiej (UE) ma osiągnąć poziom 23,2 mln t zgodnie z prognozami Departamentu Rolnictwa Stanów Zjednoczonych (USDA) lub będzie...
Firma Pamapol S.A. została nowym członkiem Związku Polskie Mięso!
Grupa Kapitałowa Pamapol prowadzi działalność w branży przetwórstwa mięsno-warzywnego. Pamapol S.A. jest spółką dominującą w Grupie...