Raport Food Foresight został przygotowany przez EIT Food we współpracy z firmą doradczą Deloitte na bazie analizy makroekonomicznej, sesji eksperckich oraz wywiadów z partnerami akademickimi, biznesowymi i badawczymi z 12 krajów regionu CEE, w tym Bułgarii, Chorwacji, Czech, Estonii, Węgier, Łotwy, Litwy, Polski, Rumunii, Serbii, Słowacji i Słowenii.
Prezentowana w raporcie analiza przemysłu rolno-spożywczego obejmuje przełożenie różnych scenariuszy rozwoju pandemii na każdą część łańcucha żywności.
Raport CEE Food Foresight pokazuje wpływ COVID19 na poziom regionalny, a oddzielne raporty krajowe informują o kluczowych trendach w każdym z 12 krajów Europy Środkowej, w tym dla Polski. Sprawdź jakie są scenariusze przyszłości!
Link do pobrania całego raportu oraz analiz dla 12 krajów europejskich: