Reklama

Ceny mięsa

Baza wiedzy

Zabezpieczone: Uwaga! Pryszczyca już także na Węgrzech

Co prawda, jak dotąd, nie stwierdzono kolejnych ognisk tej choroby w Niemczech zaatakowanych przez nią w styczniu br. to jednak teraz pryszczyca pojawiła się...

Zabezpieczone: Zamienniki mięsa? Nie uważamy ich za alternatywę

Zamienniki mięsne to zdecydowanie raczej ciekawostka niż realna alternatywa dla spożycia mięsa. Tak uważają nasi rodacy pytani o to w pierwszym od ponad dekady...

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] Jak Polacy postrzegają i konsumują mięso?

Mięso to nieodłączny element naszej diety. Ponad połowa (57%) z nas uznaje je za podstawę diety i choć opinie o jego zdrowotności są dość...

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] Jak wygląda globalny handel drobiem?

Jak wskazuje RaboResearch przepływy handlowe w obrocie drobiem zmieniły się znacząco od 2018 r. z powodu wolniejszego wzrostu światowego rynku, rosnących ograniczeń handlowych, większej...

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] Kabat: Lista czynników utrudniających produkcję wieprzowiny w naszym kraju jest niestety długa

Pogłowie świń spadło dosłownie dwukrotnie, a sytuacja na rynku jest taka, że marże trafiają do sieci handlowych, które mają przewagę nad przetwórcami a ci...

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] EFSA: liczba przypadków wysoce zjadliwej grypy ptaków rośnie

Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności poinformował o zwiększonym rozprzestrzenianiu się wirusa na obszarach o dużej gęstości drobiu pod koniec 2024 r. #Fundusze Promocji

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] Automatyczna klasyfikacja tusz wołowych jest już dozwolona także w Polsce

Od 13 stycznia br. w naszym kraju można stosować metodę automatycznej klasyfikacji tusz wołowych z wykorzystaniem urządzenia wizyjnego EstiBeef 6. To innowacyjna metoda zaakceptowana...

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] Pryszczyca w Niemczech bez nowych ognisk chorobowych

Odkąd 10 stycznia br., po raz pierwszy od 37 lat, w Niemczech pojawił się przypadek pryszczycy przedstawiciele przemysłu wołowego i trzody chlewnej nie tylko...

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] W Niemczech, w Brandenburgii wykryto dawno zapomnianą pryszczycę

Chorobę od lat niespotykaną, ani w Niemczech, ani w Polsce, stwierdzono u bydła w przygranicznym powiecie Maerkisch-Oderland.W celu zapobieżenia jej rozprzestrzenienia się na polsko-niemieckiej...

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] Robert Sowa: W Polsce drób i wieprzowinę mamy na bardzo dobrym poziomie

Spożywanie mięsa w naszym kraju leży w naszych rękach. Chodzi o to, abyśmy kultywowali rodzimą, polską tradycję sięgania po mięso nie tylko od święta,...

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] Smykiewicz: W Polsce nie ma problemu z dostępem do dobrej jakości mięs

Z Antonim Smykiewiczem, muzykiem, autorem tekstów i kompozytorem rozmawialiśmy o powiązaniach duszy artystycznej z dobrym jedzeniem, ze szczególnym uwzględnieniem potraw mięsnych.

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] Na nic sprzeciwy państw i rolników – umowa UE-Mercosur sygnowana

Unia Europejska podpisała porozumienie polityczne w sprawie partnerstwa handlowego z Mercosurem. Zrobili to na szczycie w Urugwaju przywódcy Mercosur i przewodnicząca Komisji Europejskiej powołując...

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] Rząd RP przeciwko umowie Unia Europejska-Mercosur

Polski rząd sprzeciwia się zawarciu przez Unię Europejską porozumienia o wolnym handlu z krajami zrzeszonymi w bloku Mercosur. #Fundusze Promocji

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] Ruszyła VII edycja kampanii edukacyjnej „Marka Polskie Mięso – Polska Smakuje”

Jej twarzami są: mistrz kulinarny – Robert Sowa, legenda polskiej piłki nożnej – Tomasz Iwan oraz wybitna dietetyczka – Wanda Baltaza. #Fundusze Promocji

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] Wyróżnieni podczas Gali 30-lecia ZPM

W trakcie uroczystości z okazji 30-lecia Związku POLSKIE MIĘSO wyróżniono ponad 20 osób za zasługi we wkład w powstanie i funkcjonowanie tej reprezentującej interesy...

Baza wiedzy

Zabezpieczone: Uwaga! Pryszczyca już także na Węgrzech

Co prawda, jak dotąd, nie stwierdzono kolejnych ognisk tej choroby w Niemczech zaatakowanych przez nią w styczniu br. to jednak teraz pryszczyca pojawiła się...

Zabezpieczone: Zamienniki mięsa? Nie uważamy ich za alternatywę

Zamienniki mięsne to zdecydowanie raczej ciekawostka niż realna alternatywa dla spożycia mięsa. Tak uważają nasi rodacy pytani o to w pierwszym od ponad dekady...

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] Jak Polacy postrzegają i konsumują mięso?

Mięso to nieodłączny element naszej diety. Ponad połowa (57%) z nas uznaje je za podstawę diety i choć opinie o jego zdrowotności są dość...

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] Jak wygląda globalny handel drobiem?

Jak wskazuje RaboResearch przepływy handlowe w obrocie drobiem zmieniły się znacząco od 2018 r. z powodu wolniejszego wzrostu światowego rynku, rosnących ograniczeń handlowych, większej...

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] Kabat: Lista czynników utrudniających produkcję wieprzowiny w naszym kraju jest niestety długa

Pogłowie świń spadło dosłownie dwukrotnie, a sytuacja na rynku jest taka, że marże trafiają do sieci handlowych, które mają przewagę nad przetwórcami a ci...

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] EFSA: liczba przypadków wysoce zjadliwej grypy ptaków rośnie

Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności poinformował o zwiększonym rozprzestrzenianiu się wirusa na obszarach o dużej gęstości drobiu pod koniec 2024 r. #Fundusze Promocji

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] Automatyczna klasyfikacja tusz wołowych jest już dozwolona także w Polsce

Od 13 stycznia br. w naszym kraju można stosować metodę automatycznej klasyfikacji tusz wołowych z wykorzystaniem urządzenia wizyjnego EstiBeef 6. To innowacyjna metoda zaakceptowana...

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] Pryszczyca w Niemczech bez nowych ognisk chorobowych

Odkąd 10 stycznia br., po raz pierwszy od 37 lat, w Niemczech pojawił się przypadek pryszczycy przedstawiciele przemysłu wołowego i trzody chlewnej nie tylko...

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] W Niemczech, w Brandenburgii wykryto dawno zapomnianą pryszczycę

Chorobę od lat niespotykaną, ani w Niemczech, ani w Polsce, stwierdzono u bydła w przygranicznym powiecie Maerkisch-Oderland.W celu zapobieżenia jej rozprzestrzenienia się na polsko-niemieckiej...

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] Robert Sowa: W Polsce drób i wieprzowinę mamy na bardzo dobrym poziomie

Spożywanie mięsa w naszym kraju leży w naszych rękach. Chodzi o to, abyśmy kultywowali rodzimą, polską tradycję sięgania po mięso nie tylko od święta,...

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] Smykiewicz: W Polsce nie ma problemu z dostępem do dobrej jakości mięs

Z Antonim Smykiewiczem, muzykiem, autorem tekstów i kompozytorem rozmawialiśmy o powiązaniach duszy artystycznej z dobrym jedzeniem, ze szczególnym uwzględnieniem potraw mięsnych.

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] Na nic sprzeciwy państw i rolników – umowa UE-Mercosur sygnowana

Unia Europejska podpisała porozumienie polityczne w sprawie partnerstwa handlowego z Mercosurem. Zrobili to na szczycie w Urugwaju przywódcy Mercosur i przewodnicząca Komisji Europejskiej powołując...

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] Rząd RP przeciwko umowie Unia Europejska-Mercosur

Polski rząd sprzeciwia się zawarciu przez Unię Europejską porozumienia o wolnym handlu z krajami zrzeszonymi w bloku Mercosur. #Fundusze Promocji

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] Ruszyła VII edycja kampanii edukacyjnej „Marka Polskie Mięso – Polska Smakuje”

Jej twarzami są: mistrz kulinarny – Robert Sowa, legenda polskiej piłki nożnej – Tomasz Iwan oraz wybitna dietetyczka – Wanda Baltaza. #Fundusze Promocji

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] Wyróżnieni podczas Gali 30-lecia ZPM

W trakcie uroczystości z okazji 30-lecia Związku POLSKIE MIĘSO wyróżniono ponad 20 osób za zasługi we wkład w powstanie i funkcjonowanie tej reprezentującej interesy...

Baza wiedzy

Mięsne Fakty nr 33

Zabezpieczone: Uwaga! Pryszczyca już także na Węgrzech

Co prawda, jak dotąd, nie stwierdzono kolejnych ognisk tej choroby w Niemczech...

Zabezpieczone: Zamienniki mięsa? Nie uważamy ich za alternatywę

Zamienniki mięsne to zdecydowanie raczej ciekawostka niż realna alternatywa dla spożycia mięsa....

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] Jak Polacy postrzegają i konsumują mięso?

Mięso to nieodłączny element naszej diety. Ponad połowa (57%) z nas uznaje...

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] Jak wygląda globalny handel drobiem?

Jak wskazuje RaboResearch przepływy handlowe w obrocie drobiem zmieniły się znacząco od...

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] Kabat: Lista czynników utrudniających produkcję wieprzowiny...

Pogłowie świń spadło dosłownie dwukrotnie, a sytuacja na rynku jest taka, że...
Mięsne Fakty 28

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] EFSA: liczba przypadków wysoce zjadliwej grypy...

Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności poinformował o zwiększonym rozprzestrzenianiu się wirusa na...
Mięsne Fakty 27

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] Automatyczna klasyfikacja tusz wołowych jest już...

Od 13 stycznia br. w naszym kraju można stosować metodę automatycznej klasyfikacji...

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] Pryszczyca w Niemczech bez nowych ognisk...

Odkąd 10 stycznia br., po raz pierwszy od 37 lat, w Niemczech...

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] W Niemczech, w Brandenburgii wykryto dawno...

Chorobę od lat niespotykaną, ani w Niemczech, ani w Polsce, stwierdzono u...

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] Robert Sowa: W Polsce drób i...

Spożywanie mięsa w naszym kraju leży w naszych rękach. Chodzi o to,...
Mięsne Fakty 23

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] Smykiewicz: W Polsce nie ma problemu...

Z Antonim Smykiewiczem, muzykiem, autorem tekstów i kompozytorem rozmawialiśmy o powiązaniach duszy...
Mięsne Fakty 22

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] Na nic sprzeciwy państw i rolników...

Unia Europejska podpisała porozumienie polityczne w sprawie partnerstwa handlowego z Mercosurem. Zrobili...
Mięsne Fakty 21

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] Rząd RP przeciwko umowie Unia Europejska-Mercosur

Polski rząd sprzeciwia się zawarciu przez Unię Europejską porozumienia o wolnym handlu...
Mięsne Fakkty biuletyn 20

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] Ruszyła VII edycja kampanii edukacyjnej „Marka...

Jej twarzami są: mistrz kulinarny – Robert Sowa, legenda polskiej piłki nożnej...
Mięsne Fakty 19

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] Wyróżnieni podczas Gali 30-lecia ZPM

W trakcie uroczystości z okazji 30-lecia Związku POLSKIE MIĘSO wyróżniono ponad 20...

Baza wiedzy

Zabezpieczone: Uwaga! Pryszczyca już także na Węgrzech

Co prawda, jak dotąd, nie stwierdzono kolejnych ognisk tej choroby w Niemczech zaatakowanych przez nią w styczniu br. to jednak teraz pryszczyca pojawiła się...

Zabezpieczone: Zamienniki mięsa? Nie uważamy ich za alternatywę

Zamienniki mięsne to zdecydowanie raczej ciekawostka niż realna alternatywa dla spożycia mięsa. Tak uważają nasi rodacy pytani o to w pierwszym od ponad dekady...

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] Jak Polacy postrzegają i konsumują mięso?

Mięso to nieodłączny element naszej diety. Ponad połowa (57%) z nas uznaje je za podstawę diety i choć opinie o jego zdrowotności są dość...

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] Jak wygląda globalny handel drobiem?

Jak wskazuje RaboResearch przepływy handlowe w obrocie drobiem zmieniły się znacząco od 2018 r. z powodu wolniejszego wzrostu światowego rynku, rosnących ograniczeń handlowych, większej...

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] Kabat: Lista czynników utrudniających produkcję wieprzowiny w naszym kraju jest niestety długa

Pogłowie świń spadło dosłownie dwukrotnie, a sytuacja na rynku jest taka, że marże trafiają do sieci handlowych, które mają przewagę nad przetwórcami a ci...

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] EFSA: liczba przypadków wysoce zjadliwej grypy ptaków rośnie

Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności poinformował o zwiększonym rozprzestrzenianiu się wirusa na obszarach o dużej gęstości drobiu pod koniec 2024 r. #Fundusze Promocji

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] Automatyczna klasyfikacja tusz wołowych jest już dozwolona także w Polsce

Od 13 stycznia br. w naszym kraju można stosować metodę automatycznej klasyfikacji tusz wołowych z wykorzystaniem urządzenia wizyjnego EstiBeef 6. To innowacyjna metoda zaakceptowana...

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] Pryszczyca w Niemczech bez nowych ognisk chorobowych

Odkąd 10 stycznia br., po raz pierwszy od 37 lat, w Niemczech pojawił się przypadek pryszczycy przedstawiciele przemysłu wołowego i trzody chlewnej nie tylko...

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] W Niemczech, w Brandenburgii wykryto dawno zapomnianą pryszczycę

Chorobę od lat niespotykaną, ani w Niemczech, ani w Polsce, stwierdzono u bydła w przygranicznym powiecie Maerkisch-Oderland.W celu zapobieżenia jej rozprzestrzenienia się na polsko-niemieckiej...

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] Robert Sowa: W Polsce drób i wieprzowinę mamy na bardzo dobrym poziomie

Spożywanie mięsa w naszym kraju leży w naszych rękach. Chodzi o to, abyśmy kultywowali rodzimą, polską tradycję sięgania po mięso nie tylko od święta,...

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] Smykiewicz: W Polsce nie ma problemu z dostępem do dobrej jakości mięs

Z Antonim Smykiewiczem, muzykiem, autorem tekstów i kompozytorem rozmawialiśmy o powiązaniach duszy artystycznej z dobrym jedzeniem, ze szczególnym uwzględnieniem potraw mięsnych.

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] Na nic sprzeciwy państw i rolników – umowa UE-Mercosur sygnowana

Unia Europejska podpisała porozumienie polityczne w sprawie partnerstwa handlowego z Mercosurem. Zrobili to na szczycie w Urugwaju przywódcy Mercosur i przewodnicząca Komisji Europejskiej powołując...

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] Rząd RP przeciwko umowie Unia Europejska-Mercosur

Polski rząd sprzeciwia się zawarciu przez Unię Europejską porozumienia o wolnym handlu z krajami zrzeszonymi w bloku Mercosur. #Fundusze Promocji

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] Ruszyła VII edycja kampanii edukacyjnej „Marka Polskie Mięso – Polska Smakuje”

Jej twarzami są: mistrz kulinarny – Robert Sowa, legenda polskiej piłki nożnej – Tomasz Iwan oraz wybitna dietetyczka – Wanda Baltaza. #Fundusze Promocji

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] Wyróżnieni podczas Gali 30-lecia ZPM

W trakcie uroczystości z okazji 30-lecia Związku POLSKIE MIĘSO wyróżniono ponad 20 osób za zasługi we wkład w powstanie i funkcjonowanie tej reprezentującej interesy...

Ceny mięsa

Aktualności

OSTATNIO DODANE

Aktualności

Informacja o wyniku postępowania dla Zapytania Ofertowego nr 02/01/2025

Informacja o wyniku postępowania dla Zapytania Ofertowego nr 02/01/2025 dotyczącego realizacji zadania pt. Akcje promocyjno - informacyjne dla uczniów szkół gastronomicznych - STAWIAM NA...

Informacja o wyniku postępowania dla Zapytania Ofertowego nr 01/01/2025

Informacja o wyniku postępowania dla Zapytania Ofertowego nr. ZPM 01/01/2025 dotyczącego przygotowania szczegółowej koncepcji oraz realizację działań w ramach projektu pt. Światowy Dzień...

Sprostowanie błędów w Zapytaniu Ofertowym nr ZPM 02/01/2025

W związku z błędami w opublikowanym na stronie internetowej Związku POLSKIE MIĘSO w Zapytaniu Ofertowym nr ZPM 02/01/2025 dotyczącym projektu pt. Akcje informacyjno -...

Najnowsze

Zapytania
ofertowe

Zatoka-Tech logotyp