Reklama

Ceny mięsa

Mięsne fakty

Zabezpieczone: Obejdzie się bez zakazu eksportu drobiu

Komisja Europejska przystała na polskie propozycje zwalczania wysoce zjadliwej grypy ptaków. Oznacza to, że widmo zakazu eksportu polskich kurczaków zostało oddalone, przynajmniej na razie.

Zabezpieczone: Grozi nam zakaz eksportu drobiu

Chce go wprowadzić Komisja Europejska. Przyczyna? Szalejąca w naszym kraju wysoce zjadliwa grypa ptaków. Od początku b.r. wykryto już ponad 75 nowych ognisk tej choroby, choć...

Zabezpieczone: Taryfy Trumpa uderzą w handel mięsem

Wojna handlowa rozpętana przez prezydenta USA nabiera tempa. Wpłynie ona także na producentów i eksporterów/importerów mięsa. Zresztą Donald Trump, jak i Howard Lutnick, sekretarz ds. handlu wprost...

Zabezpieczone: Kolejne ogniska pryszczycy na Słowacji i Węgrzech

U naszych południowych sąsiadów wykryto już piąte ognisko tej choroby. Na Węgrzech drugie, ale nasz kraj pozostaje od niej wolny.

Zabezpieczone: Kisiel: Ważna jest sprzedaż mięsa, ale i jego transport

Najłatwiej jest sprzedać polskie mięso nie ponosząc żadnego ryzyka, ale trzeba sobie zdawać sprawę z tego, że oddając gestię transportu w inne ręce tracimy...

Zabezpieczone: Amerykańskie cła – jaki wpływ mogą mieć na unijną żywność i rolnictwo?

Prezydent Donald Trump zapowiedział, że nałoży opłaty na produkty sprowadzane z Unii Europejskiej, także rolne. Ma to być odpowiedź USA na nadwyżki handlowe, które...

Zabezpieczone: Uwaga! Pryszczyca już także na Węgrzech

Co prawda, jak dotąd, nie stwierdzono kolejnych ognisk tej choroby w Niemczech zaatakowanych przez nią w styczniu br. to jednak teraz pryszczyca pojawiła się...

Zabezpieczone: Zamienniki mięsa? Nie uważamy ich za alternatywę

Zamienniki mięsne to zdecydowanie raczej ciekawostka niż realna alternatywa dla spożycia mięsa. Tak uważają nasi rodacy pytani o to w pierwszym od ponad dekady...

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] Jak Polacy postrzegają i konsumują mięso?

Mięso to nieodłączny element naszej diety. Ponad połowa (57%) z nas uznaje je za podstawę diety i choć opinie o jego zdrowotności są dość...

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] Jak wygląda globalny handel drobiem?

Jak wskazuje RaboResearch przepływy handlowe w obrocie drobiem zmieniły się znacząco od 2018 r. z powodu wolniejszego wzrostu światowego rynku, rosnących ograniczeń handlowych, większej...

Zapytania ofertowe

Informacja o wyniku postępowania dla Zapytania Ofertowego nr 02/01/2025

Informacja o wyniku postępowania dla Zapytania Ofertowego nr 02/01/2025 dotyczącego realizacji zadania pt. Akcje promocyjno - informacyjne dla uczniów szkół gastronomicznych - STAWIAM NA...

Informacja o wyniku postępowania dla Zapytania Ofertowego nr 01/01/2025

Informacja o wyniku postępowania dla Zapytania Ofertowego nr. ZPM 01/01/2025 dotyczącego przygotowania szczegółowej koncepcji oraz realizację działań w ramach projektu pt. Światowy Dzień...

Sprostowanie błędów w Zapytaniu Ofertowym nr ZPM 02/01/2025

W związku z błędami w opublikowanym na stronie internetowej Związku POLSKIE MIĘSO w Zapytaniu Ofertowym nr ZPM 02/01/2025 dotyczącym projektu pt. Akcje informacyjno -...

Odpowiedzi na pytania do Zapytania Ofertowego nr 01/01/2025

Pytanie 1: Czy przyjmują Państwo jakieś widełki czasowe w zakresie przebiegu Kongresu? Odp. Kongres jest wydarzeniem jednodniowym a przedział godzinowy realizacji Kongresu będzie zależny programu...

Zapytanie Ofertowe nr ZPM 02/01/2025 na przygotowanie szczegółowej koncepcji oraz realizację działań w ramach projektu pt. Akcje promocyjno-informacyjne dla uczniów szkół gastronomicznych – STAWIAM...

Związek POLSKIE MIĘSO zaprasza w terminie do 10 lutego 2025 roku do godziny 12:00 do składania odpowiedzi na Zapytanie ofertowe nr ZPM 02/01/2025  dotyczące przygotowania szczegółowej...

Zapytanie Ofertowe nr 01/01/2025 na przygotowanie szczegółowej koncepcji oraz realizację działań w ramach projektu pt. Światowy Dzień Mięsa (World Meat Day)

Związek POLSKIE MIĘSO zaprasza w terminie do 4 lutego 2025 roku do godziny 12:00 do składania odpowiedzi na Zapytanie Ofertowe nr ZPM 01/01/2025 dotyczące przygotowania szczegółowej koncepcji...

Gazeta

Aktualności

„Podkręć Smak!”, czyli edukacja nauczycieli od kuchni

„Podkręć Smak!”, czyli edukacja nauczycieli od kuchni Za nami pierwsze szkolenie kulinarne dla nauczycieli szkół gastronomicznych „Podkręć Smak!”, które odbyło się w dniach 14-16 marca...

Ceny mięsa

OSTATNIO DODANE

Aktualności

„Podkręć Smak!”, czyli edukacja nauczycieli od kuchni

„Podkręć Smak!”, czyli edukacja nauczycieli od kuchni Za nami pierwsze szkolenie kulinarne dla nauczycieli szkół gastronomicznych „Podkręć Smak!”, które odbyło się w dniach 14-16 marca...

Badania ilościowe i jakościowe

Związek POLSKIE MIĘSO jest inicjatorem badań konsumenckich pt.: „Preferencje i opinie dotyczące konsumpcji mięsa wśród Polaków – badanie ilościowe i jakościowe” zrealizowanych przez agencję SW...

Informacja o wyniku postępowania dla Zapytania Ofertowego nr 02/01/2025

Informacja o wyniku postępowania dla Zapytania Ofertowego nr 02/01/2025 dotyczącego realizacji zadania pt. Akcje promocyjno - informacyjne dla uczniów szkół gastronomicznych - STAWIAM NA...
Zatoka-Tech logotyp