Najważniejsze cechy jakościowe mięsa wołowego stanowią: kruchość, soczystość, barwa, smakowitość i marmurkowość.
Źródło zdjęcia otwierającego: Photogenica.pl.
Sfinansowano ze środków Funduszu Promocji Mięsa Wołowego.
Prezydent Andrzej Duda na wniosek premiera Mateusza Morawieckiego powołał Henryka Kowalczyka na stanowisko Wiceprezesa Rady Ministrów i ministra rolnictwa i rozwoju wsi... Dalsza część...
We wrześniu 2021 roku do Chin sprowadzono więcej wołowiny niż wieprzowiny – wynika z danych przedstawionych przez General Administration of Customs of the People's...
W dniach od 9 do 13 października 2021 roku odbyły się międzynarodowe targi żywności. Były to pierwsze targi stacjonarne w czasie trwania pandemii SARS-Cov-2......
Minister rolnictwa i rozwoju wsi przygotował zmiany w rozporządzeniu w sprawie stawek płatności związanych do zwierząt za 2021 rok.... Dalsza część tekstu w naszym...
Z danych opublikowanych pod koniec września 2021 roku przez Chińskie Państwowe Biuro Statystyczne wynika, że w sierpniu do Chin sprowadzono wołowiny i podrobów łącznie...
Komisja Europejska uruchomiła specjalną platformę – GIview – do wyszukiwania wszystkich oznaczeń geograficznych (OG) chronionych na poziomie Unii Europejskiej.
GIview umożliwia uzyskanie jednego punktu dostępu...
Główny Urząd Statystyczny przygotował analizę Produkcja i handel zagraniczny produktami rolnymi w 2019 roku, dotyczącą produkcji rolnej w powiązaniu z danymi z zakresu handlu...
W ostatnich miesiącach utrzymuje się silny spadek cen skupu trzody chlewnej. Wynika on z nadpodaży mięsa wieprzowego na unijnym rynku, która jest efektem zwiększonej...