W kwietniu 2012 roku , w następstwie misji FVO (Food and Veterinary
Office) w Wielkiej Brytanii, Zjednoczone Królestwo przyjęło moratorium w
celu:
- zatrzymanie produkcji MOM od...
Z przykroścuą zawiadamiamy, iż niespodziewanie odszedł
Ś.P. prof. dr hab. Andrzej Borys
1948-2013
Dyrektor
Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego
Uczestniczył w pracach i pełnił funkcje kierownicze...
W czerwcu 2013 r Chilijskie służby weterynaryjne (SAG) wysłały do odpowiednich służb Komisji Europejskiej projektnowego systemu identyfikowalności, który ma być wprowadzony w Chile (w odpowiedzi na audyt...
Duński Instytut Mięsa (DMRI) organizuje, we współpracy z Międzynarodowym Sekretariatem Mięsa (IMS), sympozjum na temat "Przyszłość produkcji przemysłowej mięsa"
Populacja świata rośnie, a wraz ni...
Efekty kampanii informacyjnej Pork Quality System (PQS)
Trzyletnia kampania informacyjna PQS zwiększyła świadomość i znajomość wszystkich certyfikatów jakości mięsa wśród konsumentów. W badaniach pre- i...
W dniu 2 lipca 2013 roku Federalna Służba Nadzoru Weterynaryjnego i Fitosanitarnego prowadziła rozmowy, które pozwoliły stwierdzić, że wyniki najnowszych inspekcji przedsiębiorstw z państw...