W związku ze zmieniającym się prawem w zakresie znakowania żywności, branżę mięsną czeka poważna rewolucja. Dlatego już dziś w imieniu organizatorów: Związku Polskie Mięso oraz Redakcji POLSKIE...
Prezentujemy projekt raportu w sprawie oznaczania pochodzenia mięsa. Załączony projekt obejmuje mięso wszystkich gatunków zwierząt (wołowina, wieprzowina, mięso, drób, owce i kozy, dziczyzna, mięso królicze, mięso...
Stały Komitet ds. Łańcucha Żywnościowego i Zdrowia Zwierząt - sekcja ds. Bezpieczeństwa Biologicznego Łańcucha Żywnościowego, spotkała się 31 października 2013 r. i wydała pozytywną...
Europoseł Morten Messerschmidt poprosił o publiczne spotkanie w dniu 5 listopada 2013 w Brukseli.
Spotkanie zostało zorganizowane po opublikowaniu pisemnej deklaracji w sprawie etykietowania mięsa...