Archiwum

Zapis z konferencji o uboju rytualnym

Poniżej raport UECBV z konferencji na temat zakazu uboju rytualnego w Polsce. Seminar on PL slaughter without stunning- EP- 27Nov2013

Etykietowanie świeżego mięsa/głosowanie na SCoFCACH

Podczas posiedzenia SCoFCAH ( Stałego Komitetu ds. Łańcucha Żywnościowego i Zdrowia Zwierząt) głosowano projekt rozporządzenia wykonawczego ustanawiającego zasady wskazywania kraju pochodzenia lub miejsca pochodzenia...

Międzynarodowe Targi Żywności World Food 2014 – nowe spotkanie branży zajmującej się technologią produkcji...

Najnowsze trendy w technologii produkcji żywności oraz najnowocześniejsze urządzenia dla branży żywnościowej – to wszystko będziesz mógł zobaczyć na Międzynarodowych Targach Żywności World Food...

Polska poza prawem UE. Ubój bez ogłuszania – konflikt prawa, religii i wolnego rynku

Pod takim tytułem odbyła się konferencja, którą zorganizowałem wraz ze Związkiem "Polskie Mięso" 27 listopada br. w Parlamencie Europejskim w Brukseli. Głos zabrali przedstawiciele...

Tygodniowe ceny wieprzowiny

week 47 pig carcasses

Tygodniowe ceny wołowiny

week 47 beef carcasses

Tygodniowe ceny baraniny

week 47 sheep carcasses

Tygodniowe ceny cielęciny

week 47 live cattle calves

Tygodniowe ceny wieprzowiny

Découpes porcines semaine 48-2013

Dlaczego warto jeść mięso?

Nie zrezygnuj z mięsa. Mięso nierzadko obwinia się o powodowanie wielu chorób cywilizacyjnych. Coraz więcej osób całkowicie z niego rezygnuje i wybiera dietę wegetariańską. Prawda...