Archiwum

Zakaz eksportu dot. polskiej wieprzowiny do krajów Unii Celnej

Związek Polskie Mięso złożył do Premiera List otwarty  w sprawie wprowadzonego zakazu eksportu dot. również polskiej wieprzowiny do krajów Unii Celnej.  

Nowe normy w produkcji wędzonych wędlin

Poniżej udostępniamy nowe normy w produkcji wędzonych wędlin.  Nowe normy w produkcji wędzonych wędlin   źródło: www.wetgiw.gov.pl/

Brodnickie Zakłady Żelatyny Sp. z o.o.

Brodnickie Zakłady Żelatyny Sp. z o.o. są nowym członkiem Związku Polskie Mięso. Poniżej kilka informacji o zakładzie. Brodnickie Zakłady Żelatyny są kontynuatorem wieloletniej tradycji produkcji...

EU/KANADA/kondyngenty

Regularnie w ciągu ostatnich tygodni, zwracaliśmy uwagę na znaczenie finalizowanej obecnie umowy o wolnym handlu (CETA) z Kanadą (umowa polityczna zawarta została 18 października 2013) dla...

Etykietowanie wołowiny/ obrady COMENVI

W ostatnim czasie informowaliśmy o stanie zaawansowania prac przed przyjęciem rozporządzenia zmieniającego rozporządzenie (WE) nr 1760/2000 w sprawie elektronicznej identyfikacji bydła (EID) i dobrowolnego...

Rosja/List Tonio Borga

"Rozmowy z Federacją Rosyjską w sprawie zakazu wywozu mięsa wieprzowego z UE - oświadczenie komisarza ds. zdrowia Tonio Borga. "W związku z potwierdzeniem, w piątek...

World Food Warsaw 2014: od rzeczywistej wartości odżywczej produktów do trendów Clean Label –...

Jaka jest realna wartość odżywcza produktów? Co gwarantują europejskie znaki chronionej nazwy pochodzenia? W jaki sposób zapewnić odpowiednią jakość przy produkcji żywności? Jak wygląda...

„Dodatki do żywności ” 12 marca 2014 r., Hotel Marriott, Warszawa

Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej: „Dodatki do żywności ” 12 marca 2014 r., Hotel Marriott, Warszawa 25% rabatu dla prenumeratorów kwartalnika...

Tygodniowe ceny wołowiny

week 3 beef carcasses

Tygodniowe ceny baraniny

week 3 sheep carcasses