Strona główna Archiwum World Food Warsaw 2014: od rzeczywistej wartości odżywczej produktów do trendów Clean Label – trzy dni paneli dyskusyjnych o żywności

World Food Warsaw 2014: od rzeczywistej wartości odżywczej produktów do trendów Clean Label – trzy dni paneli dyskusyjnych o żywności

Jaka jest realna wartość odżywcza produktów? Co gwarantują europejskie znaki chronionej nazwy pochodzenia? W jaki sposób zapewnić odpowiednią jakość przy produkcji żywności? Jak wygląda laboratoryjne badanie produktów? –  to tylko niektóre z tematów konferencji i paneli dyskusyjnych podczas Międzynarodowych Targów Żywności World Food Warsaw 2014. W czasie trzech dni targów organizatorzy zapewnią bardzo ciekawy program merytoryczny.

 

Już 9 kwietnia rozpoczną się Międzynarodowe Targi Żywności World Food Warsaw 2014. Impreza odbędzie się w Warszawskim Centrum EXPO XXI przy ulicy Prądzyńskiego 12/14. Patronat nad targami objęła Agencja Rynku Rolnego.

 

Zarezerwuj stoisko: http://worldfood.pl/wystawcy/zarezerwuj-stoisko/

 

Jednym z wystawców, który wspiera targi merytorycznie jest firma JARS sp. z o.o. Polskie Laboratoria Badawcze. Specjaliści omówią m.in. oznaczanie i wyliczanie wartości odżywczej produktów spożywczych w aspekcie praktycznym.

– Dowiemy się też o aktualnych i planowanych zmianach w oznakowaniu żywności – dodaje Agnieszka Szpaderska, project manager targów World Food Warsaw 2014. – Prelegenci wskażą na co zwrócić uwagę przy wymianie etykiet oraz omówią – w aspekcie trendu Clean Label – oznakowanie substancji dodatkowych na etykiecie.

 

W czasie targów poruszone zostaną zagadnienia promocji produktów regionalnych i tradycyjnych oraz stosowania na nich ich europejskich oznaczeń. Na specjalnym panelu zostanie omówiona żywność z logo Chronionej Nazwy Pochodzenia (ChNP), Chronionego Oznaczenia Geograficznego (ChOG) oraz Gwarantowanej Tradycyjnej Specjalności (GTS) w branży owocowo-warzywnej. Prelegenci wskażą na potencjał i wyzwania tego rynku. To bardzo ważne tematy, które spotykają się z coraz większym zainteresowaniem branży gastronomicznej.

 

Na imprezie nie zabraknie również kwestii związanych z higieną żywności. Jednym z poruszonych tematów będzie zagadnienie „Systemów zapewnienia jakości przy produkcji żywności”, który omówią specjaliści z wydawnictwa „Bezpieczeństwo i Higiena Żywności”. Podczas World Food Warsaw 2014 zostanie też przeprowadzana analiza samego badania żywności oraz opakowań do kontaktu z żywnością.

 

Już teraz wiemy, że na targach swoje osiągnięcia pokaże co najmniej 80 wystawców z wielu krajów. Impreza organizowana przez ITE Group i jej zagraniczne biura zapewni obecność kilku tysięcy gości z krajów Europy i Azji. Na World Food Warsaw 2014 zagoszczą m.in.  przedstawiciele Rosji, Włoch, Grecji, Finlandii, Hiszpanii, Turcji, Wielkiej Brytanii oraz Polski. Targi, podobnie jak inne imprezy organizowane przez ITE Group, odbędą się w formule bussines-to-bussines. Impreza ma być nowoczesną platformą do nawiązania nowych kontaktów dla całej branży spożywczej.

 

Co, gdzie kiedy?

Międzynarodowe Targi Żywności World Food Warsaw 2014 odbędą się w Warszawskim Centrum EXPO XXI przy ul. Prądzyńskiego 12/14.

Impreza będzie trwała trzy dni, od 9 do 11 kwietnia 2014 r.

 

Więcej na  www.worldfood.pl

 

Szczegółowe informacje:

Agnieszka Szpaderska

Project Manager

tel.: +48 22 395 66 93

e-mail: agnieszka@worldfood.pl