Poznaliśmy datę targów POLAGRA 2022. Najważniejsze wydarzenie branży spożywczej i sektora HoReCa rozpocznie się 26 września, potrwa trzy dni, a towarzyszyć mu będą liczne...
Podczas tegorocznego Europejskiego Forum Przyszłości, odbywa się premiera raportu „WIEPRZOWINA – NOWA PERSPEKTYWA”.
Raport zawiera siedem analiz naukowych z czterech obszarów tematycznych (zdrowie, ekonomia, środowisko,...
W dniu 25 lutego Związek Polskie Mięso przeprowadził szkolenie on-line pt. „Bezpieczeństwo żywności – nadzór, podział kompetencji oraz wymiana doświadczeń we współpracy pomiędzy służbami...
Około 88 milionów ton żywności o wartości 143 mld EUR marnuje się w Unii Europejskiej.
Jednym z narzędzi, które ma pomóc rozwiązać problem marnotrawienia żywności...
Pewne jest jedno – polskie mięso. Najlepsze w kuchniach świata. Związek Polskie Mięso rozpoczął III edycję ogólnopolskiej kampanii informacyjnej „Marka Polskie Mięso. Polska Smakuje.”
Ruszyła...
Zakupy spożywcze online nie są jeszcze standardem. Jedzenie do wirtualnego koszyka wrzuca co dziesiąta osoba. Najbardziej powszechne jest to wśród mieszkańców największych miast, gdzie...
Raport Food Foresight został przygotowany przez EIT Food we współpracy z firmą doradczą Deloitte na bazie analizy makroekonomicznej, sesji eksperckich oraz wywiadów z partnerami...