W 2017 roku Zakłady Mięsne „Łmeat-Łuków” S.A. rozpoczęły procedurę połączenia z Zakładami Mięsnymi Henryka Stokłosy Sp. z o.o. w Śmiłowie, również wchodzącymi w skład Grupy Kapitałowej Henryka Stokłosy. Finalizacja połączenia planowana jest na koniec bieżącego roku.
Celem konsolidacji jest specjalizacja produkcji obu zakładów oraz optymalizacja kosztów działalności. Zakłady Mięsne w Łukowie kontynuować będą ubój wieprzowy i wołowy, produkcję mięs kulinarnych wieprzowych i wołowych, produkcję wędlin i wyrobów z udziałem wołowiny (w tym wyrobów długo dojrzewających) oraz produkcję konserw. Zakłady Mięsne Henryka Stokłosy w Śmiłowie specjalizować się będą w produkcji wędzonek, kiełbas cienkich oraz wszelkich innych wyrobów wędliniarskich.
Projektowane połączenie obu zakładów ma na celu zwiększenie efektywności działalności i innowacyjności produkcji. Pozwoli to także na stworzenie atrakcyjniejszej oferty produktowej.