Strona główna Archiwum Promocja PQS podczas Pikniku PDŻ

Promocja PQS podczas Pikniku PDŻ

W dniu 15 czerwca na warszawskim Ursynowie, w ogrodach SGGW odbył się Piknik Poznaj Dobrą Żywność. Na taki wydarzeniu nie mogło zabraknąć wieprzowiny produkowanej w systemie jakości PQS. Współautorem tego systemu jakości jest Związek Polskie Mięso. Na stoisku wieprzowinę PQS przyrządzał mistrz kuchni Marcin Budynek – szef kuchni i dyrektor Gastronomii w Hotelu Warszawa w Augustowie, założyciel i właściciel Akademii Kulinarnej Marcina Budynka. Jest on absolwentem Poznańskiej Szkoły Gastronomicznej. Uczył się m.in. u Dominique’a Pootie – byłego szefa kuchni Francois’a Mitteranda. Przeszedł szkolenie we Francuskiej Szkole Gastronomicznej w Compiegne pod Paryżem. Wieloletni szef kuchni Hotelu Bryza w Juracie. Doświadczenie zawodowe zdobywał m.in. w Hiszpanii, Włoszech, Francji, Anglii, Chile i RPA. Laureat konkursu m.in. „Kreator Smaku”, „Złota Patelnia”, „Dania Wigilijne”. Tym razem przygotowaliśmy moc atrakcji dla dzieci: warsztaty kulinarne z mistrzem kuchni, atrakcyjne gadżety dla odwiedzających oraz konkursy z nagrodami. Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji z tego wydarzenia.