Pytanie 1: Gdzie znajdziemy mięso oznaczone znakiem „Produkt Polski”? Proszę o wskazanie miejsca gdzie możemy je kupić na potrzeby realizacji eventu.
Odpowiedź: Decyzja o miejscu zakupu produktów niezbędnych do realizacji zadania należy do Wykonawcy zadania.
Pytanie 2: Termin realizacji – z briefu wynika, że event ma się odbyć do 30 marca. Czy konkretną datę eventu ma zaproponować Wykonawca, czy data zostanie wskazana przez Zamawiającego?
Odpowiedź: Z uwagi na konieczność uczestnictwa przedstawiciela Związku POLSKIE MIĘSO datę przeprowadzenia dnia konkursowego należy skonsultować z Zamawiającym.
Pytanie 3: W briefie jest napisane, że Wykonawca ma zapewnić produkty do konkursu, w tym dodatki. Czy uczestnicy konkursu podadzą listę produktów potrzebnych do przygotowania ich dań konkursowych?
Odpowiedź: Decyzja o sposobie organizacji zakupu produktów niezbędnych do realizacji zadania należy do Wykonawcy zadania.
Pytanie 4: Czy regulamin konkursu ma być przygotowany przez Wykonawcę czy Zamawiającego?
Odpowiedź: Regulamin konkursu musi zostać przygotowany przez Wykonawcę zadania.
Pytanie 5: Czy podane w briefie ceny jednostkowe mogą się różnić, pod warunkiem nie przekroczenia całościowego budżetu eventu w wysokości 143 320 płn brutto?
Odpowiedź: Zadanie finansowane jest ze środków Funduszu Promocji Mięsa Wołowego oraz Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego, powstałych w oparciu o ustawę z dnia 22 maja 2009 roku o funduszach promocji produktów rolno-spożywczych. W związku z tym, zgodnie z zapisami § 9 rozporządzenia MRiRW z dnia 26 czerwca 2017 r., dopuszcza się odchylenia o nie więcej niż 10% pomiędzy poszczególnymi pozycjami kosztów kwalifikowalnych objętych zmianą, przy założeniu, że łączna kwota budżetu zadania nie zostanie przekroczona.
Pytanie 6: 8 pkt. 10h mówi o przedstawieniu 3 przeprowadzonych eventów kulinarnych – czy takie portfolio może być w połączeniu z naszym stałym podwykonawcą, z którym realizujemy eventy o charakterze kulinarnym?
Odpowiedź: Przedstawione w ofercie eventy kulinarne muszą dokumentować doświadczenie Oferenta w realizacji tego typu projektów.