Nie wiemy czy robili tak z wygody, z lenistwa, z braku wyobraźni, ale z tej otwartości chętnie korzystały dzikie zwierzęta - mówi Agnieszka Kobierska,...
Pod koniec kwietnia tego roku zakończył się chiński audyt polskiego sektora wołowego. Warto już dziś pomyśleć jak szybko wejść na ten rynek, gdy ten...
Rolnicy i przetwórcy połączyli siły w walce z dezinformacją na temat produkcji żywności w Polsce.
Więcej w Biuletynie Mięsne Fakty.
Mięsne Fakty są finansowane ze środków...
W pierwszym kwartale bieżącego roku produkcja wołowiny w Australii wzrosła o ponad 11 procent.
Więcej w Biuletynie Mięsne Fakty.
Mięsne Fakty są finansowane ze środków Funduszu...
Od stycznia 2024 roku będzie podatek od plastiku.
Za każdy kilogram pojemników na żywność oraz lekkich toreb na zakupy z tworzywa sztucznego trzeba będzie zapłacić...
Zakończył się audyt polskiego sektora wołowego, który przeprowadzili chińscy inspektorzy. Jest to pierwszy krok w kierunku otwarcia Chin na polską wołowinę.
Więcej w Biuletynie Mięsne...
Grozi nam utrata konkurencyjności produkcji drobiarskiej, wzrost cen mięsa oraz ograniczenie możliwości eksportowych. To konsekwencje projektu ustawy wprowadzającej zakaz stosowania pasz GMO przyjętej podczas...
Polska od 2014 r. jest największym w Unii Europejskiej producentem drobiu. W strukturze krajowej produkcji oraz w eksporcie dominuje drób kurzy i indyczy, ale...
W 2020 roku odnotowano 582,1 tys. gospodarstw utrzymujących zwierzęta gospodarskie, tj. o 36,9% mniej niż w 2010 r. Stanowiły one 44,2% ogółu gospodarstw rolnych...
Według wstępnych danych Ministerstwa Finansów, wartość eksportu z Polski artykułów rolno-spożywczych w okresie styczeń-sierpień 2022 roku wyniosła 30 251 mln EUR (140 170 mln...