Polacy są coraz bardziej świadomi ekologicznie - wynika z piątej edycji raportu EKObarometr.
Mięsne Fakty są finansowane ze środków Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego, Funduszu Promocji...
Z danych Głównego Urzędu Statystycznego wynika, że w ubiegłym roku ubój przemysłowy świń był mniejszy niż rok wcześniej.
Mięsne Fakty są finansowane ze środków Funduszu...
Według wstępnych danych wartość eksportu z Polski artykułów rolno-spożywczych w okresie I-V 2023 roku wyniosła 21,2 mld EUR, co oznaczało wzrost o 17% w...
Epidemia afrykańskiego pomoru świń (ASF) w Polsce systematycznie oddziałuje na produkcję, osłabia eksport mięsa wieprzowego i zwiększa import.
Mięsne Fakty są finansowane ze środków Funduszu...
Jak naukowcy szukają odpowiedzi skąd u kotów wirus H5N1 w rozmowie z prof. Katarzyną Domańską-Blicharz z Zakładu Chorób Drobiu w Państwowym Instytucie Weterynaryjnym -...
Od ponad dwóch tygodni pojawiają się w mediach tradycyjnych, social mediach i na forach internetowych informacje o tajemniczej chorobie zabijającej koty. Przeprowadzone badania wiążą...
Copa-Cogeca przeprowadziła pierwszą europejską ocenę skutków „Koniec klatek” w rolnictwie. Wnioski dla branży mięsnej są złe.
Więcej w Biuletynie Mięsne Fakty.
Mięsne Fakty są finansowane ze...
W Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi eksperci wypowiedzieli się na temat transmisji wirusa H5N1 na koty, gdzie podkreślili, że nie ma żadnego ryzyka dla...
Podczas spotkań na targach najłatwiej poznać choćby ofertę konkurencji. Nie ma lepszego sposobu na analizę od dwu-trzydniowego, intensywnego benchmarkingu na żywo – mówi Wojciech...
Ułatwienia w budowie biogazowni rolniczych, w tym również na terenie należącym do zakładu przetwórczego, nie tylko mogą stanowić stabilne źródło energii, ale przede wszystkim...