Strona główna Baza wiedzy Mięsne FAKTY Wołowe 25.07.2022

Mięsne FAKTY Wołowe 25.07.2022

Ściągnij w PDF

W okresie styczeń-kwiecień 2022 r. uboje bydła w Unii Europejskiej w sztukach wzrosły nieznacznie, tj. o +0,2% r/r, a w tonach obniżyły się o -0,9%. Produkcja wołowiny jest stabilna, ubijana jest ta sama liczba zwierząt co w ubiegłym roku, niemniej o niższej wadze, co odzwierciedla sytuację na rynku pasz. Rolnicy zajmujący się tuczem zwierząt sprzedają zwierzęta wcześniej, aby zaoszczędzić pasze.

Więcej informacji w naszym biuletynie.

Biuletyn – 27.07.2022.

Rubryka ,,Mięsne Fakty – WOŁOWE” NR 41.

Projekt ,,Mięsne Fakty – WOŁOWE” sfinansowany z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego.