Serdecznie zapraszam do udziału w kolejnej edycji konferencji organizowanej przez Związek Polskie Mięso z cyklu ,,Bezpieczeństwo żywności – nadzór, podział kompetencji oraz doświadczeń we współpracy pomiędzy służbami weterynaryjnymi a przetwórcami”. Termin: 14 grudnia 2016 Bukowina Tatrzańska. Tym razem zajmiemy bieżącymi tematami branży mięsnej:
- choroby zwalczane z urzędu w kontekście m.in. ASF
- pozostałości antybiotyków – jakie procedury dla zakładów i inspekcji nadzoru?
- dobrostan zwierząt – stosowanie ROZPORZĄDZENIA RADY (WE) NR 1099/2009 z dnia 24 września 2009 r. w sprawie ochrony zwierząt podczas ich uśmiercania w praktyce – temat wciąż aktualny!
- ubój, oznakowanie oraz umieszczanie na rynku zwierząt oraz mięsa i jego przetworów ze stref związanych z ASF.
- dyskusja z udziałem panelistów i uczestników spotkania
Do objęcia patronatem honorowym tego wydarzenia zostali zaproszeni:
- Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
- Główny Inspektorat Weterynarii
- Państwowy Instytut Weterynaryjny – Państwowy Instytut Badawczy w Puławach
- Główny Inspektorat Sanitarny
Patronat medialny:
- magazyn POLSKIE MIĘSO
- GOSPODARKA MIĘSNA
- RZEŹNIK POLSKI
- OGÓLNOPOLSKI INFORMATOR MASARSKI
- WIADOMOŚCI HANDLOWE
- FOODLEX
- mieso.com.pl
PROGRAM WYDARZENIA: POBIERZ
Formularz zgłoszenia dla zakładów mięsnych i firm okołobranżowych
Formularz zgłoszenia dla przedstawicieli Inspekcji Weterynaryjnej
Formularze zgłoszenia prosimy kierować na: zgloszenie@polskie-mieso.pl
Patroni honorowi:
Sponsor główny:
Sponsorzy: