W nadchodzących latach odporność rolników w UE będzie nadal poddawana próbie ze względu na zmieniające się warunki klimatyczne i rynkowe oraz zmieniające się wymagania...
Rozmowa z Januszem Walczakiem, rolnikiem, przewodniczącym Komisji Zarządzającej Funduszem Promocji Mięsa Wieprzowego, członkiem Rady Krajowej NSZZ RI „Solidarność”.
Mięsne Fakty są finansowane ze środków Funduszu...
W sektorze wieprzowiny głównym wyzwaniem pozostaje postępująca redukcja bazy produkcyjnej w większości krajów, będących istotnymi producentami w Unii Europejskiej.
Mięsne Fakty są finansowane ze środków...
W sejmie ukonstytuowała się Komisja Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Jej przewodniczącym został Mirosław Maliszewski z Polskiego Stronnictwa Ludowego Trzeciej Drogi. Ponadto powstały jeszcze trzy...
Jacek Zarzecki, prezes zarządu Polskiego Związku Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego oraz przewodniczący Komisji Zarządzającej Funduszem Promocji Mięsa Wołowego, w rozmowie z „Mięsnymi Faktami”...
Witold Choiński, prezes zarządu Związku POLSKIE MIĘSO w rozmowie z „Mięsnymi Faktami” mówi o potrzebie szybkiej realizacji ośmiu wyzwań stojących przed branżą mięsną.
Mięsne Fakty...
Parlament Europejski przyjął rezolucję, która wzywa Komisję Europejską do pilnego przedstawienia kompleksowej i ambitnej strategii Unii Europejskiej dotyczącej białka.
Mięsne Fakty są finansowane ze środków...
W najnowszym raporcie USDA o globalnej produkcji żywca i mięsa zawarte są prognozy, które są niekorzystne dla branży mięsnej w Unii Europejskiej.
Mięsne Fakty są...
Dlaczego PR jest kluczowy dla firm z branży mięsnej?
Mięsne Fakty są finansowane ze środków Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego, Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego, Funduszu Promocji...