Zajawka
Pierwsza część rozmowy z profesorem Jarosławem Całką, który mówi o zagrożeniach diety wegetariańskiej i wegańskiej dla zdrowia człowieka.
Mięsne Fakty są finansowane ze środków Funduszu...
Ponad połowa polskich rolników wierzy w skuteczność nowych technologii, a rozwiązania informatyczne AI dotyczą już całego systemu od pola do stołu. Przegląd najciekawszych rozwiązań.
Mięsne...
Korzyści z chowu i hodowli przeżuwaczy są tu bezsprzeczne, zapobiegają one nie tyko marnowaniu surowców, ale zwalniają areały uprawne, które mogą być wykorzystane do...
Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa (KOWR) od 1 lutego do 31 marca 2024 roku przyjmuje wnioski o przyznanie rekompensaty z tytułu nieotrzymania zapłaty za sprzedane...
Parlament Europejski dał zielone światło dla dyrektywy, która poprawi etykietowanie produktów i zakaże stosowania wprowadzających w błąd twierdzeń dotyczących ekologiczności.
Mięsne Fakty są finansowane ze...
Chcę aby Komisja wreszcie była miejscem, gdzie się toczy dialog i dyskusja, gdzie się wypracowuje się stanowisko, gdzie się też oddziałuje na politykę poszczególnych...
31 stycznia 2024 roku wejdą w życie w Wielkiej Brytanii zasady BTOM, dotyczące eksportu żywności, jakie wprowadził brytyjski rząd w związku z brexitem. Najwięcej...
W najnowszym numerze opisujemy trendy i kierunki zmian w branży mięsnej, jakie nastąpią w 2024 roku.
Mięsne Fakty są finansowane ze środków Funduszu Promocji Mięsa...
Według wstępnych danych wartość eksportu z Polski artykułów rolno-spożywczych w okresie I-X 2023 roku wyniosła 43,3 mld EUR, co oznaczało wzrost o blisko 10%...