Jeśli przyjąć za cel, że na świecie ma być wyeliminowany głód (polityka Zero Głodu, ang. Zero Hunger) przy jednoczesnym zmniejszeniu emisji gazów cieplarnianych o...
Dyrektor Narodowego Centrum Badań i Rozwoju Centrum zatwierdził projekt programu pn. „Program rządowy NUTRITECH - żywienie w świetle wyzwań poprawy dobrostanu społeczeństwa oraz zmian...
Niemal 150 lat temu przyszedł na świat Louise Camille Malliard – francuski lekarz i chemik, który przeszedł do historii odkrywając związki przyczynowo – skutkowe, które...
Polska i Wietnam uzgodniły zakończenie w 2022 roku procedury otwarcia rynku wietnamskiego dla polskiej wołowiny po dostarczeniu przez stronę polską wszystkich informacji wymaganych przez...
Kontrolę nad bezpieczeństwem żywności sprawują aktualnie w Polsce 4 instytucje zmagające się z wieloma problemami. To powoduje, że organizacja i funkcjonowanie systemu bezpieczeństwa żywności...
Wartość polskiego rynku żywności ekologicznej szacowana jest na 1,36 mld zł w cenach detalicznych. To stanowi tylko 0,5 proc. całego rynku spożywczego, jednak od...
Wietnamska firma Navetco ogłosiła, że posiada skuteczną szczepionkę na afrykański pomór świń (ASF). Szczepionka o nazwie o nazwie NAVET-ASFVAC jest w dużej mierze efektem...
Komisja Europejska (KE) przeprowadziła ocenę funkcjonowania kontroli urzędowych w 26 państwach Unii Europejskiej (UE) w latach 2019 i 2020. Podsumowaniem działań KE było przygotowanie...
Bardzo dobre wyniki polskiego eksportu artykułów rolno-spożywczych w pierwszym kwartale tego roku. Więcej informacji w naszym biuletynie.
Biuletyn – 30.05.2022
Rubryka ,,Mięsne Fakty – WOŁOWE” NR...