Światowa produkcja wołowiny w 2022 roku praktycznie nie zmieniła się od kwietnia i wyniosła 58,7 mln ton – wynika z najnowszego okresowego raportu „Livestock...
Rada Ministrów przyjęła projekt ustawy o systemie identyfikacji i rejestracji zwierząt, przedłożony przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Projekt dostosowuje polskie prawo do przepisów...
Jeśli przyjąć za cel, że na świecie ma być wyeliminowany głód (polityka Zero Głodu, ang. Zero Hunger) przy jednoczesnym zmniejszeniu emisji gazów cieplarnianych o...
Dyrektor Narodowego Centrum Badań i Rozwoju Centrum zatwierdził projekt programu pn. „Program rządowy NUTRITECH - żywienie w świetle wyzwań poprawy dobrostanu społeczeństwa oraz zmian...
Polska i Wietnam uzgodniły zakończenie w 2022 roku procedury otwarcia rynku wietnamskiego dla polskiej wołowiny po dostarczeniu przez stronę polską wszystkich informacji wymaganych przez...
Wartość polskiego rynku żywności ekologicznej szacowana jest na 1,36 mld zł w cenach detalicznych. To stanowi tylko 0,5 proc. całego rynku spożywczego, jednak od...
Bardzo dobre wyniki polskiego eksportu artykułów rolno-spożywczych w pierwszym kwartale tego roku. Więcej informacji w naszym biuletynie.
Biuletyn – 30.05.2022
Rubryka ,,Mięsne Fakty – WOŁOWE” NR...