Dyrektor Narodowego Centrum Badań i Rozwoju Centrum zatwierdził projekt programu pn. „Program rządowy NUTRITECH - żywienie w świetle wyzwań poprawy dobrostanu społeczeństwa oraz zmian...
Polska i Wietnam uzgodniły zakończenie w 2022 roku procedury otwarcia rynku wietnamskiego dla polskiej wołowiny po dostarczeniu przez stronę polską wszystkich informacji wymaganych przez...
Wartość polskiego rynku żywności ekologicznej szacowana jest na 1,36 mld zł w cenach detalicznych. To stanowi tylko 0,5 proc. całego rynku spożywczego, jednak od...
Bardzo dobre wyniki polskiego eksportu artykułów rolno-spożywczych w pierwszym kwartale tego roku. Więcej informacji w naszym biuletynie.
Biuletyn – 30.05.2022
Rubryka ,,Mięsne Fakty – WOŁOWE” NR...
Choiński dla Farmer.pl: Obecne stawki oferowane za bydło osiągnęły rekordowe wartości i prawdopodobnie zatrzymają się na tym poziomie. Więcej informacji w naszym biuletynie.
Biuletyn –...
Jakie powinny być najlepsze indeksy selekcyjne w hodowli bydła mięsnego. Więcej informacji w naszym biuletynie.
Biuletyn – 16.05.2022
Rubryka ,,Mięsne Fakty – WOŁOWE” NR 32
Projekt ,,Mięsne Fakty...
Polska branża wołowa ma duże możliwości rozwoju. Jednak by został osiągnięty sukces, konieczne jest zrozumienie i uświadomienie sobie, z jakimi wyzwaniami musi się zmierzyć.
Projekt...
Brexit: Nie zostaną wprowadzone pozostałe kontrole importu towarów z UE do Wielkiej Brytanii. Informacja dotycząca kontroli importu w Wielkiej Brytanii. Więcej informacji w naszym...
W Ministerstwie Aktywów Państwowych podpisane zostały umowy o przekazaniu udziałów, dzięki którym powstanie Krajowej Grupy Spożywczej (KGS) stało się faktem. Dalsza część tekstu w...