Mięsne Fakty 23

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] Smykiewicz: W Polsce nie ma problemu z dostępem do dobrej jakości...

Z Antonim Smykiewiczem, muzykiem, autorem tekstów i kompozytorem rozmawialiśmy o powiązaniach duszy artystycznej z dobrym jedzeniem, ze szczególnym uwzględnieniem potraw mięsnych.
Mięsne Fakty 22

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] Na nic sprzeciwy państw i rolników – umowa UE-Mercosur sygnowana

Unia Europejska podpisała porozumienie polityczne w sprawie partnerstwa handlowego z Mercosurem. Zrobili to na szczycie w Urugwaju przywódcy Mercosur i przewodnicząca Komisji Europejskiej powołując...
Mięsne Fakty 21

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] Rząd RP przeciwko umowie Unia Europejska-Mercosur

Polski rząd sprzeciwia się zawarciu przez Unię Europejską porozumienia o wolnym handlu z krajami zrzeszonymi w bloku Mercosur. #Fundusze Promocji
Mięsne Fakkty biuletyn 20

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] Ruszyła VII edycja kampanii edukacyjnej „Marka Polskie Mięso – Polska Smakuje”

Jej twarzami są: mistrz kulinarny – Robert Sowa, legenda polskiej piłki nożnej – Tomasz Iwan oraz wybitna dietetyczka – Wanda Baltaza. #Fundusze Promocji
Mięsne Fakty 19

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] Wyróżnieni podczas Gali 30-lecia ZPM

W trakcie uroczystości z okazji 30-lecia Związku POLSKIE MIĘSO wyróżniono ponad 20 osób za zasługi we wkład w powstanie i funkcjonowanie tej reprezentującej interesy...
Mięsne Fakty 18

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] Umowa UE-Mercosur – ocena polskiego resortu rolnictwa

Dziś w Brukseli przeciwko porozumieniu UE-Mercosur forsowanemu przez Komisję Europejską protestują europejscy rolnicy i hodowcy. Swe niezadowolenie, także formalnie, wyraża Polska. Ministerstwo Rolnictwa i...
Mięsne Fakty 17

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] 6 czerwca będzie obchodzony Światowy Dzień Mięsa

Podczas międzynarodowego Kongresu zorganizowanego przez Związek POLSKIE MIĘSO z udziałem ministra rolnictwa i rozwoju wsi Czesława Siekierskiego, trzynaście organizacji branżowych podpisało deklarację ustanawiającą 6...
Biuletyn Mięsne Fakty 16

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] Większość Holendrów nie chce rezygnować z jedzenia mięsa

Wbrew działaniom holenderskiego rządu, który stara się przy pomocy przepisów i zachęt finansowych zredukować wielkość produkcji żywności w kraju, aż 69% ankietowanych opowiedziało się...

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] Nadszedł czas na odbudowę stada bydła w USA

Spadająca liczba ubojów krów mięsnych daje amerykańskiemu przemysłowi mięsnemu nadzieję, że trwający już pięć lat spadek liczebności stad dobiega końca. Teraz branża czeka, z...

Zabezpieczone: [Mięsne Fakty] Drobiarze domagają się od polityków ochrony europejskiego rynku

Zrzeszenie przetwórców drobiu i handlu drobiem w Unii Europejskiej (AVEC) uważa, że istnieje pilna potrzeba przedstawienia silniejszego unijnego podejścia do handlu i bezpieczeństwa żywnościowego...