Zakupy spożywcze online nie są jeszcze standardem. Jedzenie do wirtualnego koszyka wrzuca co dziesiąta osoba. Najbardziej powszechne jest to wśród mieszkańców największych miast, gdzie...
Raport Food Foresight został przygotowany przez EIT Food we współpracy z firmą doradczą Deloitte na bazie analizy makroekonomicznej, sesji eksperckich oraz wywiadów z partnerami...
Do 15 lutego 2020 roku w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi potrwa I etap konsultacji projektu Planu Strategicznego dla Wspólnej Polityki Rolnej. Zapraszamy do...
W dniach 15-16 grudnia br. odbyło się posiedzenie Rady UE ds. Rolnictwa i Rybołówstwa (AGRIFISH), w której skład wchodzą ministrowie rolnictwa państw członkowskich UE....
15 grudnia br. Rada UE ds. Rolnictwa i Rybołówstwa zatwierdziła konkluzje, w których opowiedziała się za ogólnounijnym znakiem dobrostanu zwierząt.
Rada podkreśliła, że nadrzędnym celem...
Minister rolnictwa i rozwoju wsi Grzegorz Puda spotkał się z przedstawicielami związków reprezentujących sektor przetwórstwa mięsa. Rozmowy dotyczyły bieżącej, trudnej sytuacji na rynku wieprzowiny...
Zatrudnienie pracowników z Ukrainy
Wytyczne dla producentów rolnych zatrudniających cudzoziemców przy pracach sezonowych. Wytyczne te są odpowiedzią na sytuację zagrożenia wirusem SARS COV-2 oraz potrzebę...
Stanowisko
Związku Polskie Mięso
w sprawie
poselskiego projektu ustawy o zmianie ustawy o ochronie zwierząt
oraz niektórych innych ustaw, przedstawionego przez Prawo i Sprawiedliwość,...
Szanowni Państwo
Serdecznie zapraszamy do udziału w V edycji „Kongresu Mięsnego”, który odbędzie się 27 lutego 2020 r.
w hotelu Sofitel Warsaw Victoria, przy ul. Królewskiej...
Związek Polskie Mięso objął patronatem konferencję pt. „Stan implementacji prawa UE w zakresie bezpieczeństwa żywności”.
W imieniu Organizatora Fundacji „Polskie Forum Bezpieczeństwa Żywności serdecznie zapraszamy...