7 października po raz kolejny odbyło się interesujące wydarzenie „Ambrozja Smaku – Polskie Mięso” organizowane przez ZPM, którego celem była promocja polskiego mięsa drobiowego.
Tematem przewodnim spotkania było zaprezentowanie potencjału produkcyjnego polskiego rolnictwa, szczególnie drobiarstwa oraz zapoznanie szefów zagranicznych placówek dyplomatycznych w Polsce z tradycyjnymi specjałami polskiej kuchni. W spotkaniu wzięli udział przedstawiciele około 30 Ambasad zarówno z państw Unii Europejskiej, jaki i krajów trzecich. „Ambrozję Smaku” zaszczycił swoją obecnością również Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi – Marek Sawicki, który brał czynny udział w przygotowanych warsztatach kulinarnych.
Podczas spotkania odbyła się także uroczystość wręczenia odznaczeń „Zasłużony dla Rolnictwa” za znaczące wsparcie w uzyskaniu dostępu dla polskich produktów rolno-spożywczych do rynków innych krajów oraz ułatwianie kontaktów z zagraniczną administracją państwową.
Zdjęcia pochodzą ze strony MRiRW.