Firma Pamapol S.A. została nowym członkiem Związku Polskie Mięso!
Grupa Kapitałowa Pamapol prowadzi działalność w branży przetwórstwa mięsno-warzywnego. Pamapol S.A. jest spółką dominującą w Grupie Kapitałowej i wiceliderem dań gotowych w Polsce. Oferta firmy obejmuje produkty w kategorii dań gotowych, a także konserw mięsnych, pasztetów, zup gotowych oraz warzyw konserwowych.
Pod koniec 2005 roku spółka Pamapol przejęła kontrolę nad czołowym producentem krajowym groszku i fasoli Warmińskimi Zakładami Przetwórstwa Owocowo Warzywnego w Kwidzynie, poszerzając swoją ofertę produktową o warzywa konserwowe i mrożone. Podmiotem wchodzącym w skład Grupy jest także Mitmar Sp. z o.o. z siedzibą w Głownie, którego podstawową działalnością jest handel mięsem. Ponadto spółka świadczy usługi przechowalnicze i logistyczne w zakresie mrożonek produkowanych w Grupie Pamapol oraz zajmuje się konfekcjonowaniem mrożonych mieszanek warzywnych i warzywno-mięsnych, jak i produkcją mrożonych dań gotowych. W 2006 roku spółka Pamapol zadebiutowała na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie, a plany strategiczne spółki uwzględniały zarówno rozwój organiczny, jak i akwizycje znaczących podmiotów w perspektywicznych segmentach rynku spożywczego. Pierwszym znaczącym krokiem było nabycie przez Spółkę brandu Sorella – czołowej marki na rodzimym rynku dżemów.
Strategia GK Pamapol w roku 2016 oraz w kolejnych latach to w głównej mierze budowa wartości Grupy Kapitałowej Pamapol, która ma opierać się na stworzeniu silnej marki, wdrażaniu i rozwoju procesów biznesowych oraz wykorzystywaniu wewnętrznych przewag konkurencyjnych spółek z Grupy. Obecnie w portfolio GK Pamapol znajdują się następujące marki: Pamapol – wieloletni lider rynkowy w kategorii dań gotowych, Kwidzyn – producent warzyw konserwowych i mrożonych, Spichlerz Rusiecki – lider w segmencie konserw mięsnych premium w słoju oraz Sorella – popularna marka operująca w kategorii dżemów.