Strona główna Aktualności Polagra 2025 – przyszłość branży spożywczej w centrum uwagi

Polagra 2025 – przyszłość branży spożywczej w centrum uwagi

40 LAT TRADYCJI I SPOJRZENIE W PRZYSZŁOŚĆ

Jubileuszowa 40. edycja targów odbyła się w Poznaniu pod hasłem POLAGRA 4.0. Wydarzenie po raz kolejny potwierdziło swoją pozycję jako jedno z najważniejszych spotkań branży spożywczej w Europie Środkowo-Wschodniej. Tegoroczna odsłona łączyła poszanowanie tradycji z prezentacją nowoczesnych technologii, innowacji i modeli biznesowych.

fot. Piotr Piosik

Polagra to nie tylko targi – to także miejsce, gdzie buduje się relacje, wymienia doświadczenia i kreuje wizję przyszłości sektora. Tegoroczna edycja pokazała, że polska branża spożywcza stoi przed wielkimi wyzwaniami, ale dysponuje również ogromnym potencjałem innowacyjnym i eksportowym.

fot. Piotr Piosik

Na tegorocznych targach nie mogło też zabraknąć stoiska Mięso z Polski. Polską branżę mięsną reprezentowało na nim aż 19 firm – producenci, przetwórcy a także przedstawiciele firm około branżowych.

fot. Piotr Piosik
fot. Piotr Piosik
fot. Piotr Piosik
fot. Piotr Piosik
fot. Piotr Piosik

Na stoisku „Mięso z Polski” dużym zainteresowaniem cieszyły się pokazy live cooking. Młodzi kucharze pod czujnym okiem mistrza kulinarnego Marcina Budynka przygotowali codziennie po jednym daniu z polskiej wieprzowiny, wołowiny oraz drobiu. Dania miały charakter nowoczesny a jednocześnie tradycyjny. Degustacje pozwalały odwiedzającym przekonać się, że polskie mięso może być nie tylko ze względu na wysoką jakość, ale także dzięki kreatywności podania  i innowacyjnym recepturom. To forma promocji, która zachęca do gotowania oraz wykorzystywania rodzimych produktów.

fot. Piotr Piosik

fot. materiały własne ZPM

fot. materiały własne ZPM

Związek POLSKIE MIĘSO  składa serdeczne podziękowania dla wszystkich wystawców stoiska „Mięso z Polski”. Mamy nadzieję, że czas spędzony na targach był dla Państwa owocny i inspirujący do dalszych działań.

Do zobaczenia za rok!

fot. Piotr Piosik