Wystawcy z Polski i zagranicy, panele dyskusyjne i specjalne konferencje poświęcone żywności i trendom w branży spożywczej – to wszystko będziesz mógł zobaczyć na pierwszej edycji Międzynarodowych Targów Żywności World Food Warsaw 2014 w Warszawskim Centrum EXPO XXI. Impreza odbędzie się w dniach 9-11 kwietnia przyszłego roku.
Targi World Food Warsaw 2014, to szansa, by Warszawa stała się ważnym punktem na mapie spotkań branży żywnościowej. Targi nie będą tylko z nazwy międzynarodowe, bo organizatorem imprezy jest Lentewenc – spółka córka ITE Group – światowego giganta w branży targowej i konferencyjnej. Warszawska impreza wzbogaci portfolio podobnych imprez, które z dużymi sukcesami odbywają się już za naszą wschodnią granicą. ITE Group organizuje podobne imprezy na Ukrainie, w Kazachstanie i w Rosji.
Najnowsze technologie
World Food Warsaw 2014, podobnie jak inne imprezy organizowane przez Lentewenc, to wydarzenie skierowane do sektora business to business. Wystawa daje wszystkim odwiedzającym możliwość zapoznania się z najnowszymi i najbardziej wyszukanymi produktami z Polski, Europy i świata, oraz rozwiązaniami dostępnymi w branży produkcji żywności.
Organizatorzy chcą wpleść imprezę w najnowsze trendy. Na World Food Warsaw 2014 będzie można zobaczyć oraz posmakować wyrobów regionalnych i lokalnych przysmaków oraz żywności organicznej i ekologicznej. Nie zabraknie też produktów rolno-spożywczych oraz napojów, czy przypraw, dodatków do żywności i półproduktów. Z uwagi na skierowanie imprezy do innych przedsiębiorców na targach nie może też zabraknąć sprzętu i maszyn przetwarzających, producentów opakowań, branżowych systemów IT oraz wszechobecnych w branży spożywczej firm usługowych.
Zarezerwuj stoisko: http://worldfood.pl/wystawcy/zarezerwuj-stoisko/
– Na targi World Food Warsaw 2014 zapraszamy profesjonalistów związanych z branżą produkcji żywności – mówi Agnieszka Szpaderska, project manager targów World Food 2014. – Wystawcami targów, są zarówno przedsiębiorcy oferujący gotowe produkty rolno – spożywcze, jak również przedstawiciele podmiotów związanych z procesem produkcji. Tym samym, mile widziane są również firmy oferujące przyprawy i dodatki do żywności, a także dostawcy technologii i usług branżowych.
Organizatorzy zapraszają też stowarzyszenia i zrzeszenia działające w branży. Te zajmą się między innymi organizacją konferencji i paneli dyskusyjnych, które mają wyróżnić World Food 2014 na tle innych tego typu imprez organizowanych w Polsce.
Goście targów, to…
Kto odwiedzi targi World Food 2014? Impreza ma być platformą biznesową skierowaną do profesjonalistów z branży. Wszyscy odwiedzający targi to specjaliści o ściśle sprecyzowanych celach biznesowych, szukający produktów najwyższej jakości, innowacji i alternatywnych rozwiązań dla ich własnych firm.
ITE Group i Lentewenc zapraszają na imprezę: importerów i eksporterów żywności oraz napojów, przedstawicieli sieci sklepów detalicznych, właścicieli sklepów i hurtowni spożywczych, producentów żywności i napojów, kierownictwo punktów HoReCa,
właścicieli piekarni i cukierni, stowarzyszenia i władze lokalne, klientów końcowych oraz konsumentów.
Targi to okazja, by zapoznać się z ofertą przedstawicieli firm działających w branży, poznać najnowsze branżowe trendy i technologie, wymienić się doświadczeniami z liderami rynku oraz podtrzymać i nawiązać nowe kontakty biznesowe.
– Nad przygotowaniem targów, ich organizacją i promocją pracujemy wspólnie z naszymi zagranicznymi biurami, więc impreza będzie miała charakter międzynarodowy. Współpracujemy nie tylko z lokalnymi przedsiębiorcami ale przede wszystkim z przedstawicielami branży z całej Polski, Europy i całego Świata. Dobrze rozwinięta baza i rozległa sieć kontaktów wśród firm z WNP, Rosji, w Europie Zachodniej i Azji daje nam możliwość tworzenia międzynarodowych imprez na wysokim poziomie – dodaje Agnieszka Szpaderska, project manager targów WorldFood Warsaw.
Co, gdzie kiedy?
Międzynarodowe Targi Żywności World Food Warsaw 2014 odbędą się w Warszawskim Centrum EXPO XXI przy ul. Prądzyńskiego 12/14. Impreza będzie trwała trzy dni, od 9 do 11 kwietnia 2014 r.
Więcej: www.worldfood.pl
Szczegółowe informacje:
Agnieszka Szpaderska
Project Manager
tel.: +48 22 395 66 93
mobile: +48 698 054 182
e-mail: agnieszka@worldfood.pl
e-mail: worldfood@lentewenc.com