Jacek Zarzecki, prezes zarządu Polskiego Związku Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego oraz przewodniczący Komisji Zarządzającej Funduszem Promocji Mięsa Wołowego, w rozmowie z „Mięsnymi Faktami”...
Witold Choiński, prezes zarządu Związku POLSKIE MIĘSO w rozmowie z „Mięsnymi Faktami” mówi o potrzebie szybkiej realizacji ośmiu wyzwań stojących przed branżą mięsną.
Mięsne Fakty...
Parlament Europejski przyjął rezolucję, która wzywa Komisję Europejską do pilnego przedstawienia kompleksowej i ambitnej strategii Unii Europejskiej dotyczącej białka.
Mięsne Fakty są finansowane ze środków...
W najnowszym raporcie USDA o globalnej produkcji żywca i mięsa zawarte są prognozy, które są niekorzystne dla branży mięsnej w Unii Europejskiej.
Mięsne Fakty są...
Dlaczego PR jest kluczowy dla firm z branży mięsnej?
Mięsne Fakty są finansowane ze środków Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego, Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego, Funduszu Promocji...
Polski Związek Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego przeprowadził pierwsze w Polsce badanie opinii publicznej w zakresie społecznego postrzegania dobrostanu zwierząt. Uzyskane wyniki pokazują dwa...
GUS opublikował dane o produkcji ważniejszych wyrobów przemysłowych, w tym mięsa. Pokazują one mięsne prefencje Polaków w miesiącu sierpniu oraz w ujęciu rok do...
System klatkowy w hodowli trzody, podobnie zresztą jak w przypadku drobiu, wprowadzono nie po to, żeby dręczyć zwierzęta, ale w celu utrzymania większego bezpieczeństwa...