Kontrolę nad bezpieczeństwem żywności sprawują aktualnie w Polsce 4 instytucje zmagające się z wieloma problemami. To powoduje, że organizacja i funkcjonowanie systemu bezpieczeństwa żywności...
Wartość polskiego rynku żywności ekologicznej szacowana jest na 1,36 mld zł w cenach detalicznych. To stanowi tylko 0,5 proc. całego rynku spożywczego, jednak od...
Wietnamska firma Navetco ogłosiła, że posiada skuteczną szczepionkę na afrykański pomór świń (ASF). Szczepionka o nazwie o nazwie NAVET-ASFVAC jest w dużej mierze efektem...
Komisja Europejska (KE) przeprowadziła ocenę funkcjonowania kontroli urzędowych w 26 państwach Unii Europejskiej (UE) w latach 2019 i 2020. Podsumowaniem działań KE było przygotowanie...
Bardzo dobre wyniki polskiego eksportu artykułów rolno-spożywczych w pierwszym kwartale tego roku. Więcej informacji w naszym biuletynie.
Biuletyn – 30.05.2022
Rubryka ,,Mięsne Fakty – WOŁOWE” NR...
Piknik z Kuroniami w towarzystwie polskiego mięsa drobiowego. Ważne wydarzenie promocyjne Związku Polskie Mięso. Więcej informacji w naszym newsletterze.
Choiński dla Farmer.pl: Obecne stawki oferowane za bydło osiągnęły rekordowe wartości i prawdopodobnie zatrzymają się na tym poziomie. Więcej informacji w naszym biuletynie.
Biuletyn –...
Jakie powinny być najlepsze indeksy selekcyjne w hodowli bydła mięsnego. Więcej informacji w naszym biuletynie.
Biuletyn – 16.05.2022
Rubryka ,,Mięsne Fakty – WOŁOWE” NR 32
Projekt ,,Mięsne Fakty...