Raport na temat kontroli bezpieczeństwa żywności w Polsce

Newsletter 20.06.2022

Kontrolę nad bezpieczeństwem żywności sprawują aktualnie w Polsce 4 instytucje zmagające się z wieloma problemami. To powoduje, że organizacja i funkcjonowanie systemu bezpieczeństwa żywności...
Polacy kupują coraz więcej żywności ekologicznej

Mięsne FAKTY Wołowe 13.06.2022

Wartość polskiego rynku żywności ekologicznej szacowana jest na 1,36 mld zł w cenach detalicznych. To stanowi tylko 0,5 proc. całego rynku spożywczego, jednak od...
Szczepionka przeciw ASF

Newsletter 13.06.2022

Wietnamska firma Navetco ogłosiła, że posiada skuteczną szczepionkę na afrykański pomór świń (ASF). Szczepionka o nazwie o nazwie NAVET-ASFVAC jest w dużej mierze efektem...
Hodowcy ubijają lżejsze okazy bydła

Mięsne FAKTY Wołowe 06.06.2022

W okresie styczeń-luty 2022 roku uboje bydła w tonach obniżyły się o -0,1% r/r,  a w sztukach wzrosły o +1% r/r, co oznacza, że...
Komisja Europejska (KE) przeprowadziła ocenę funkcjonowania kontroli urzędowych w 26 państwach Unii Europejskiej (UE) w latach 2019 i 2020

Newsletter 06.06.2022

Komisja Europejska (KE) przeprowadziła ocenę funkcjonowania kontroli urzędowych w 26 państwach Unii Europejskiej (UE) w latach 2019 i 2020. Podsumowaniem działań KE było przygotowanie...
Dobre wyniki eksportu polskich artykułów rolno-spożywczych

Mięsne FAKTY Wołowe 30.05.2022

Bardzo dobre wyniki polskiego eksportu artykułów rolno-spożywczych w pierwszym kwartale tego roku. Więcej informacji w naszym biuletynie. Biuletyn – 30.05.2022 Rubryka ,,Mięsne Fakty – WOŁOWE” NR...
Piknik z kuroniami w towarzystwie polskiego drobiu

Newsletter 30.05.2022

Piknik z Kuroniami w towarzystwie polskiego mięsa drobiowego. Ważne wydarzenie promocyjne Związku Polskie Mięso. Więcej informacji w naszym newsletterze.
Witold Choiński: rekordowe stawki za bydło

Mięsne FAKTY Wołowe 23.05.2022

Choiński dla Farmer.pl: Obecne stawki oferowane za bydło osiągnęły rekordowe wartości i prawdopodobnie zatrzymają się na tym poziomie. Więcej informacji w naszym biuletynie. Biuletyn –...
IJHARS sprawdził jakość handlową mięsa wieprzowego i drobiowego w elementach

Newsletter 23.05.2022

IJHARS sprawdził jakość handlową mięsa wieprzowego i drobiowego w elementach. Więcej informacji w naszym newsletterze.
Najlepsze indeksy selekcyjne w hodowli bydła mięsnego

Mięsne FAKTY Wołowe 16.05.2022

Jakie powinny być najlepsze indeksy selekcyjne w hodowli bydła mięsnego. Więcej informacji w naszym biuletynie. Biuletyn – 16.05.2022 Rubryka ,,Mięsne Fakty – WOŁOWE” NR 32 Projekt ,,Mięsne Fakty...