Podczas spotkań na targach najłatwiej poznać choćby ofertę konkurencji. Nie ma lepszego sposobu na analizę od dwu-trzydniowego, intensywnego benchmarkingu na żywo – mówi Wojciech...
Ułatwienia w budowie biogazowni rolniczych, w tym również na terenie należącym do zakładu przetwórczego, nie tylko mogą stanowić stabilne źródło energii, ale przede wszystkim...
Nie wiemy czy robili tak z wygody, z lenistwa, z braku wyobraźni, ale z tej otwartości chętnie korzystały dzikie zwierzęta - mówi Agnieszka Kobierska,...
Pod koniec kwietnia tego roku zakończył się chiński audyt polskiego sektora wołowego. Warto już dziś pomyśleć jak szybko wejść na ten rynek, gdy ten...
Rolnicy i przetwórcy połączyli siły w walce z dezinformacją na temat produkcji żywności w Polsce.
Więcej w Biuletynie Mięsne Fakty.
Mięsne Fakty są finansowane ze środków...
W pierwszym kwartale bieżącego roku produkcja wołowiny w Australii wzrosła o ponad 11 procent.
Więcej w Biuletynie Mięsne Fakty.
Mięsne Fakty są finansowane ze środków Funduszu...
Od stycznia 2024 roku będzie podatek od plastiku.
Za każdy kilogram pojemników na żywność oraz lekkich toreb na zakupy z tworzywa sztucznego trzeba będzie zapłacić...
Zakończył się audyt polskiego sektora wołowego, który przeprowadzili chińscy inspektorzy. Jest to pierwszy krok w kierunku otwarcia Chin na polską wołowinę.
Więcej w Biuletynie Mięsne...
W Chinach krajowy rynek mięsa wołowego jest zarządzany w sposób mieszany, który łączy w sobie mechanizmy wolnorynkowe oraz centralnego sterowania.
Projekt ,,Mięsne Fakty – WOŁOWE”...
W Polsce są bardzo duże możliwości do hodowli bydła, w tym szczególnie bydła mięsnego, których polscy rolnicy nie wykorzystują.
Projekt ,,Mięsne Fakty – WOŁOWE” sfinansowany...