Mięsne Fakty

Sejm uchwalił ustawę o ułatwieniach w prowadzeniu handlu przez rolników

Mięsne Fakty – WOŁOWE 8.11.2021

Sejm RP uchwalił 29 października ustawę o ułatwieniach w prowadzeniu handlu w piątki i soboty przez rolników i ich domowników... Dalsza część tekstu w...
Najważniejsze cechy jakościowe mięsa wołowego

Mięso wołowe – od kuchni

Najważniejsze cechy jakościowe mięsa wołowego stanowią: kruchość, soczystość, barwa, smakowitość i marmurkowość. Źródło zdjęcia otwierającego: Photogenica.pl. Sfinansowano ze środków Funduszu Promocji Mięsa Wołowego.
Minister rolnictwa i rozwoju wsi Henryk Kowalczyk

Mięsne Fakty – WOŁOWE 02.11.2021

Prezydent Andrzej Duda na wniosek premiera Mateusza Morawieckiego powołał Henryka Kowalczyka na stanowisko Wiceprezesa Rady Ministrów i ministra rolnictwa i rozwoju wsi... Dalsza część...
Eksport wołowiny do Chin

Mięsne Fakty – WOŁOWE 25.10.2021

We wrześniu 2021 roku do Chin sprowadzono więcej wołowiny niż wieprzowiny – wynika z danych przedstawionych przez General Administration of Customs of the People's...
Anuga - stoisko narodowe Argentyny

Mięsne Fakty – WOŁOWE 18.10.2021

W dniach od 9 do 13 października 2021 roku odbyły się międzynarodowe targi żywności. Były to pierwsze targi stacjonarne w czasie trwania pandemii SARS-Cov-2......
Nowe stawki płatności za bydło od połowy października 2021

Mięsne Fakty – WOŁOWE 11.10.2021

Minister rolnictwa i rozwoju wsi przygotował zmiany w rozporządzeniu w sprawie stawek płatności związanych do zwierząt za 2021 rok.... Dalsza część tekstu w naszym...
Chiński rynek mięsa - import wołowiny

Mięsne Fakty – WOŁOWE 4.10.2021

Z danych opublikowanych pod koniec września 2021 roku przez Chińskie Państwowe Biuro Statystyczne wynika, że w sierpniu do Chin sprowadzono wołowiny i podrobów łącznie...