W okresie styczeń-wrzesień 2021 r. w relacji rocznej produkcja UE-27 była stabilna; uboje bydła wzrosły o +0,1% w sztukach oraz -0,6% w tonach... Dalsza...
Po wyniku głosowania w Komisji ANIT Parlamentu Europejskiego na temat projektu raportu i zaleceń po postępowaniu w sprawie domniemanych naruszeń i złego zarządzania w...
Białoruś od 1 stycznia 2022 roku wprowadza zakaz importu szeregu produktów rolno-spożywczych z wybranych państw, w tym Polski. Dalsza część tekstu w naszym biuletynie.
Biuletyn...
W dniu 29 listopada bieżącego roku rozpoczął się 5-dniowy audyt sektora mięsa wołowego przeprowadzany przez przedstawicieli koreańskiej służby APQA, który stanowi kolejny etap procedury...
Skup żywca rzeźnego ogółem (w wadze poubojowej ciepłej) w październiku br. był o 3,9% większy niż przed miesiącem. Dalsza część tekstu w naszym biuletynie.
Biuletyn...
W dniach 16-25 listopada 2021 r. trwać będzie w Polsce audyt Komisji Europejskiej dotyczący oceny wdrażania środków zwalczania ASF. Audyt prowadzony jest na miejscu...
Wicepremier, minister rolnictwa i rozwoju wsi Henryk Kowalczyk, w obecności sekretarza stanu Szymona Giżyńskiego wręczył Pawłowi Niemczukowi akt powołania na stanowisko Głównego Lekarza Weterynarii......
Sejm RP uchwalił 29 października ustawę o ułatwieniach w prowadzeniu handlu w piątki i soboty przez rolników i ich domowników... Dalsza część tekstu w...
Najważniejsze cechy jakościowe mięsa wołowego stanowią: kruchość, soczystość, barwa, smakowitość i marmurkowość.
Źródło zdjęcia otwierającego: Photogenica.pl.
Sfinansowano ze środków Funduszu Promocji Mięsa Wołowego.