Z Antonim Smykiewiczem, muzykiem, autorem tekstów i kompozytorem rozmawialiśmy o powiązaniach duszy artystycznej z dobrym jedzeniem, ze szczególnym uwzględnieniem potraw mięsnych.
Unia Europejska podpisała porozumienie polityczne w sprawie partnerstwa handlowego z Mercosurem. Zrobili to na szczycie w Urugwaju przywódcy Mercosur i przewodnicząca Komisji Europejskiej powołując...
Jej twarzami są: mistrz kulinarny – Robert Sowa, legenda polskiej piłki nożnej – Tomasz Iwan oraz wybitna dietetyczka – Wanda Baltaza.
#Fundusze Promocji
W trakcie uroczystości z okazji 30-lecia Związku POLSKIE MIĘSO wyróżniono ponad 20 osób za zasługi we wkład w powstanie i funkcjonowanie tej reprezentującej interesy...
Dziś w Brukseli przeciwko porozumieniu UE-Mercosur forsowanemu przez Komisję Europejską protestują europejscy rolnicy i hodowcy. Swe niezadowolenie, także formalnie, wyraża Polska. Ministerstwo Rolnictwa i...
Podczas międzynarodowego Kongresu zorganizowanego przez Związek POLSKIE MIĘSO z udziałem ministra rolnictwa i rozwoju wsi Czesława Siekierskiego, trzynaście organizacji branżowych podpisało deklarację ustanawiającą 6...
Wbrew działaniom holenderskiego rządu, który stara się przy pomocy przepisów i zachęt finansowych zredukować wielkość produkcji żywności w kraju, aż 69% ankietowanych opowiedziało się...
Spadająca liczba ubojów krów mięsnych daje amerykańskiemu przemysłowi mięsnemu nadzieję, że trwający już pięć lat spadek liczebności stad dobiega końca. Teraz branża czeka, z...
Zrzeszenie przetwórców drobiu i handlu drobiem w Unii Europejskiej (AVEC) uważa, że istnieje pilna potrzeba przedstawienia silniejszego unijnego podejścia do handlu i bezpieczeństwa żywnościowego...