II Kongres „Bezpieczeństwo żywności – zarządzanie ryzykiem w łańcuchu dostaw” – 15 – 17 marca 2015 r.
Kongres „Bezpieczeństwo żywności – zarządzanie ryzykiem w łańcuchu dostaw” jest organizowany przez Katedrę Ekonomiki i Organizacji Przedsiębiorstw Wydziału Nauk Ekonomicznych SGGW, Klaster Innowacji w Agrobiznesie i Biuro Promocji Jakości, we współpracy z Międzynarodowym Centrum Łańcucha Żywnościowego (FoodNetCenter Bonn) Uniwersytetu w Bonn oraz interdyscyplinarnymi przedsiębiorstwami.
Kongres stanowi platformę wymiany wiedzy i doświadczeń w zakresie bezpieczeństwa żywności, nowych technologii, dostępu do rynku, globalnej logistyki, zależności i kooperacji między wielonarodowymi i małymi producentami, standardów prywatnych i publicznych oraz zrównoważonego rozwoju.
Kongres jest skierowany do przedstawicieli nauki, handlu detalicznego i hurtowego, jednostek certyfikujących, urzędowej kontroli oraz producentów i przetwórców.
Program dostępny jest tutaj: kongres-program